Piata solutiilor bazate pe tehnologia Voice over Internet Protocol (VoIP) din Europa de Vest are potential mare de crestere in urmatorii cinci ani, aceasta putand ajunge, pana in 2011, la 2,25 miliarde de dolari, potrivit unui studiu IDC.
In 2006, piata solutiilor bazate pe tehnologia VoIP, in Europa de Vest a fost de 194,8 milioane dolari. Companiile sunt din ce in ce mai interesate de aplicatiile bazate pe VoIP, deoarece trebuie sa faca fata pe o piata din ce in ce mai competitiva, se arata in studiu. Segmentele care alimenteaza cresterea acestei piete sunt: aplicatiile mobile legate de functionalitatea IP PBX (Private Branch eXchange), aplicatiile orientate vertical si alte aplicatii care ruleaza pe IP PBX si telefonie IP, informeaza NewsIn.

"Piata pentru aceasta tehnologie este inca fragmentata si este inca intr-o faza incipienta, dar potentialul acestei piete este urias", a declarat analistul Roger Mol.

VoIP este tehnologia care asigura transmisiuni de voce si video prin intermediul retelelor de calculatoare, fiind dezvoltata ca alternativa la telefonia clasica. Ea ofera posibilitatea de implementare a unor servicii, la costuri mai reduse, cum ar fi: apel in asteptare, identificarea apelantului, crearea de extensii in alte locatii decat cea deservita de centrala, posibilitatea de conectare la mai multi furnizori de telefonie printr-o singura conexiune sau posibilitatea de alegere a rutei optime din punct de vedere al costului per apel.

PBX este o centrala telefonica care deserveste exclusiv membrii unei organizatii. Selectia liniei pentru efectuarea apelurilor externe (din interiorulul PBX-ului catre ceilalti abonati ai sistemului public de telefonie) se face automat, iar telefoanele conectate la PBX sunt denumite extensii.

Un PBX ce foloseste tehnologia VoIP este un echipament sau server de comunicatii instalat in orice fel de retea de calculatoare, la care se pot conecta calculatoare sau aparate telefonice pe post de extensii interne. Centrala va coordona apelurile intre extensii, apelurile inspre sau dinspre exterior precum si aplicatiile specifice fiecarei centrale (cum ar fi casute vocale, camere de conferinta sau agenda telefonica).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri