Xerox dezvolta o noua tehnologie care simplifica modificarea culorilor intr-un document, astfel incat utilizatorii pot comanda vocal o nuanta mai inchisa a unei culori pentru a ajusta imaginea. Inventia, aflata inca in stadiul de dezvoltare, traduce descrierile obisnuite ale culorilor in codurile electronice folosite in tiparirea documentelor. Xerox anunta ca a depus documentatia necesara pentru a breveta inventia.

"Sunt multe persoane in mediul de birou care nu sunt experte in utilizarea programelor de editare, dar care stiu exact cum ar vrea sa arate culorile din imaginile de care au nevoie", a declarat potrivit NewsIn, Geoffrey Woolfe, cercetator principal in cadrul Xerox Innovation Group.

Specialistii de la Xerox au alcatuit un dictionar de peste 2.000 de cuvinte si fraze folosite pentru a descrie culorile. Chiar daca schimbarea dorita de utilizator nu se regaseste in acest dictionar, programul foloseste un algoritm pentru a obtine culoarea cat mai apropiata de comanda utilizatorului.

Citeste si:

"Cea mai inovatoare parte a acestei inventii este “traducerea” limbajului", a spus Woolfe. "Tehnologia capata mult mai multa aplicabilitate daca gasim caile potrivite de conectare intre latura tehnica si cea umana", a adaugat el.

Posibilitatea de a folosi cuvinte obisnuite pentru modificarea culorilor va avea un impact major nu numai asupra persoanelor care nu au experienta in lucrul cu imaginea, ci si asupra artistilor grafici, a tipografilor, fotografilor si a altor profesionisti care acorda o atentie sporita folosirii culorii in diferite tipuri de documente, potrivit Xerox.

Xerox Innovation Group desfasoara cercetari in domeniile tiparului color, computerului, imaginii digitale, proceselor de lucru, sistemelor electromecanice, materialelor inovatoare, precum si ale altor discipline legate direct de experienta Xerox in managementul imprimarii si al documentelor.