Xerox dezvolta o noua tehnologie care simplifica modificarea culorilor intr-un document, astfel incat utilizatorii pot comanda vocal o nuanta mai inchisa a unei culori pentru a ajusta imaginea. Inventia, aflata inca in stadiul de dezvoltare, traduce descrierile obisnuite ale culorilor in codurile electronice folosite in tiparirea documentelor. Xerox anunta ca a depus documentatia necesara pentru a breveta inventia.

"Sunt multe persoane in mediul de birou care nu sunt experte in utilizarea programelor de editare, dar care stiu exact cum ar vrea sa arate culorile din imaginile de care au nevoie", a declarat potrivit NewsIn, Geoffrey Woolfe, cercetator principal in cadrul Xerox Innovation Group.

Specialistii de la Xerox au alcatuit un dictionar de peste 2.000 de cuvinte si fraze folosite pentru a descrie culorile. Chiar daca schimbarea dorita de utilizator nu se regaseste in acest dictionar, programul foloseste un algoritm pentru a obtine culoarea cat mai apropiata de comanda utilizatorului.

"Cea mai inovatoare parte a acestei inventii este “traducerea” limbajului", a spus Woolfe. "Tehnologia capata mult mai multa aplicabilitate daca gasim caile potrivite de conectare intre latura tehnica si cea umana", a adaugat el.

Posibilitatea de a folosi cuvinte obisnuite pentru modificarea culorilor va avea un impact major nu numai asupra persoanelor care nu au experienta in lucrul cu imaginea, ci si asupra artistilor grafici, a tipografilor, fotografilor si a altor profesionisti care acorda o atentie sporita folosirii culorii in diferite tipuri de documente, potrivit Xerox.

Xerox Innovation Group desfasoara cercetari in domeniile tiparului color, computerului, imaginii digitale, proceselor de lucru, sistemelor electromecanice, materialelor inovatoare, precum si ale altor discipline legate direct de experienta Xerox in managementul imprimarii si al documentelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri