Anul trecut, BenQ a avut vanzari de 5,9 miliarde de dolari. Presedintele BenQ a anuntat ca firma va obtine venituri sporite in a doua jumatate a acestui an, datorita unor contracte primite din partea primelor patru marci de PC-uri din lume, precum si din partea unor contracte pentru telefoane mobile din partea unor mari operatori. De asemenea, BenQ poarta discutii cu un mare operator de telefonie mobila din Japonia, pentru un contract care prevede intrarea pe piata japoneza de telefoane mobile, informeaza Reuters, consultat de NewsIn.

"Nu vrem sa ne concentram pe segmentul telefoanelor ieftine. Pretul mediu al unui telefon mobil produs de BenQ va fi de circa o suta de dolari", a afirmat Lee. El a mai declarat ca sectorul dedicat echipamentului pentru retele de telefonie fixa va fi, in viitor,o nisa de piata "vitala" pentru companie.

Marjele profitului net pentru echipamentul produs sub brandul BenQ vor de de circa 12% in acest an, iar cele ale profitului pentru segmentul de productie pentru alte companii va fi de zece la suta, a spus Lee.

Citeste si:

BenQ a mai anuntat ca, pentru a-si imbunatati situatia financiara, va vinde doua cladiri detinute in Taipei, pentru care va obtine peste120 de milioane de dolari.

Printre cei mai importanti clienti ai BenQ se afla compania Hewlett-Packard, pentru care BenQ fabrica echipamente diverse. Principalul concurent al BenQ, pe piata contractelor pentru alte companii, sunt companiile taiwaneze Asustek Computer Inc. si Hon Hai Precision Industry Co.

Pe segmentul de business al telefoanelor mobile, BenQ se afla in concurenta directa cu Nokia si Motorola. Compania BenQ a pierdut circa 1,2 miliarde de dolari dupa ce a cumparat, la sfarsitul anului 2005, departamentul de telefoane mobile al Siemens.