Echipa de cercetare HP Wolf Security a publicat o analiză detaliată a unei campanii ransomware care vizează consumatorii individuali prin intermediul "Big Game Hunting". Campania ascunde ransomware-ul Magniber în false actualizări de antivirus sau de software Windows, pentru a păcăli utilizatorii să le descarce. Ulterior, criptează fișierele și cere victimelor aproximativ 2.500 de dolari în bitcoin pentru restabilirea accesului.

Această campanie este mult mai greu de detectat decât cele care vizează în mod obișnuit dispozitivele personale, deoarece utilizează coduri malițioase care rulează doar în memoria computerului, ceea ce îi permite să ocolească programele antivirus. Magniber este livrat într-un fișier JavaScript malițios, care permite hackerilor să preia controlul total al sistemelor fără credențialele utilizatorului și, în cele din urmă, criptează fișierele și îi redirecționează pe utilizatori către o pagină web care solicită răscumpărarea.

Vestea bună: există o soluție simplă prin care utilizatorii se pot proteja. Pentru ca Magniber să acceseze și să blocheze fișiere, trebuie să fie executat pe un cont Windows cu privilegii de administrator.

"Consumatorii se pot proteja urmând principiile least-privilege - conectându-se cu contul de administrator doar atunci când este strict necesar și creând un alt cont pentru utilizarea zilnică. De asemenea, utilizatorii pot reduce riscurile asigurându-se că actualizările sunt instalate numai din surse de încredere, verificând URL-urile pentru a se asigura că sunt utilizate site-urile oficiale ale furnizorilor și făcând backup-uri regulate ale datelor pentru a minimiza impactul unei potențiale încălcări a securității datelor”, explică Patrick Schläpfer, analist HP Wolf Security.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri