Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a finalizat preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari (38,1 miliarde de lire sterline), potrivit presei americane și unui investitor al firmei, notează BBC.

El a postat pe Twitter "pasărea este eliberată", într-o aparentă referire la încheierea tranzacției.

Se pare că o serie de directori de top, inclusiv șeful, Parag Agrawal, au fost concediați.

Se încheie astfel o saga în care Twitter s-a adresat instanței pentru a-l obliga pe multimiliardar să respecte termenii unui acord de preluare pe care a încercat să îl evite. Twitter nu a confirmat încă preluarea, dar un investitor timpuriu al companiei a declarat pentru BBC că afacerea a fost finalizată.

Musk, autointitulat "absolutist al libertății de exprimare", a criticat politicile de moderare ale Twitter, iar vestea va fi primită cu sentimente amestecate de către utilizatorii și angajații Twitter.

Multe persoane de pe partea dreaptă a politicii americane vor sărbători ieșirea dlui Agrawal din funcția de director executiv. Aceștia consideră că oameni precum dl Agrawal și predecesorul său, Jack Dorsey, sunt liberali care limitează libertatea de exprimare.

De asemenea, ei cred că, sub conducerea lor, Twitter a cenzurat vocile conservatoare - o acuzație pe care Twitter a negat-o.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri