O nouă tehnologie care detectează linkurile periculoase trimise prin WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram şi Discord a fost creată de producătorul român de soluţii antivirus Bitdefender.

Bitdefender Chat Protection alertează imediat utilizatorii dacă sunt primite sau trimise linkuri periculoase prin intermediul celor mai populare aplicaţii de chat din lume. Noile funcţionalităţi ajută la protejarea utilizatorilor împotriva activităţilor specifice criminalilor cibernetici care ţintesc dispozitive mobile, anunță compania, potrivit Agerpres.

Chat Protection este inclus în Bitdefender Mobile Security pentru Android prin intermediul tehnologiei Bitdefender Scam Alert, folosită de către utilizatori pentru monitorizarea, detectarea şi stoparea atacurilor bazate pe linkuri trimise prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie, notificărilor şi mesajelor text SMS.

"Atunci când sunt detectate linkuri periculoase în timpul sesiunilor de chat, utilizatorul primeşte un avertisment împreună cu informaţii despre riscurile asociate şi o recomandare de acţiune imediată. În cazul în care avertismentele sunt ignorate, tehnologiile integrate de protecţie web împiedică utilizatorul să navigheze către pagina web infectată. Peste două miliarde de persoane folosesc WhatsApp şi peste un miliard folosesc Facebook Messenger la nivel global. În acest context, ameninţările informatice şi escrocheriile livrate prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie instant şi al mesajelor text SMS rămân unul dintre principalele riscuri la adresa utilizatorilor de telefoane mobile în 2022. Potrivit datelor interne ale Bitdefender, spamul şi domeniile de internet periculoase reprezintă împreună 85% dintre URL-urile infectate detectate", se menţionează în comunicat.

Clienţii Bitdefender Mobile Security for Android cu Chat Protection beneficiază de: alertă pentru riscurile financiare şi de pierdere de date -- Atunci când utilizatorii primesc un link suspect în aplicaţiile de mesagerie, notificări sau mesaje text, aceştia sunt informaţi pentru a preveni accesarea sau distribuirea mai departe a linkului; protecţie sporită pentru prieteni şi familie -- Dacă un link potenţial periculos este distribuit din greşeală, utilizatorii au opţiunea de a retrage sau şterge mesajul; detectarea ingineriei sociale avansate - Tentativele de phishing care se mizează pe curiozitate, pe urgenţă şi pe impersonare sunt recunoscute şi semnalate de Bitdefender, oferind utilizatorilor un nivel suplimentar de protecţie.

Bitdefender Mobile Security pentru Android cu protecţie în timp real pentru chat în WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram şi Discord este disponibil pentru clienţii existenţi, dar şi pentru cei noi.

Compania Bitdefender oferă soluţii de securitate cibernetică cu eficienţă şi performanţă superioare şi uşor de folosit, pentru companii şi pentru acasă.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri