Primele teste cu tehnologia Huawei s-au desfasurat in orasul Slatina si au permis realizarea primului apel de date prin tehnologie HSUPA. Viteza uplink medie obtinuta la trimiterea de zece ori a unor fisiere de 10 MB in conditiile existentei unui utilizator unic si a unei bune acoperiri radio a fost de 1,1 Mbps. Rezultatele testelor au fost similare si in cazul existentei a doi utilizatori si a unei acoperiri radio bune. Orange Romania a anuntat deja ca va lansa pana la sfarsitul anului tehnologia HSUPA.

„Ne propunem sa construim cea mai mare retea de broadband mobil din Romania si vom realiza acest lucru prin lansarea unor tehnologii complementare HSUPA/HSDPA/3G/EDGE, astfel incat toti clientii nostri sa beneficieze de aceleasi servicii de calitate oriunde s-ar afla”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

In luna iunie, clientii Orange din 10 orase vor beneficia de acces la internet mobil de mare viteza prin HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) la viteze de descarcare de pana la 3,6 Mbps. Pana la sfarsitul anului, viteza de conectare la internet si transfer de date mobile prin HSDPA va fi marita la 7,2 Mbps. Orange a dezvoltat reteaua HSDPA in Franta, Marea Britanie, Spania si Slovacia.