AIG Capital Partners, companie americana de management al fondurilor, a anuntat ieri seara semnarea contractului pentru o investitie de 45 milioane euro in compania Digital Cable Systems, compania care detine platforma digitala de televiziune prin satelit Max TV, sub forma de majorare a capitalului social. Finalizarea tranzactiei depinde de indeplinirea anumitor conditii, inclusiv aprobarea Consiliului Concurentei din Romania.

Investitia va fi realizata prin intermediul AIG New Europe Fund II, L.P, un fond de tip private equity, axat pe investitii directe in Europa Centrala si de Est. AIG NEF II este sustinut de catre AIGGIG si are la dispozitie pentru investitii un capital de 523 milioane de euro.

“Ne face placere sa continuam investitiile in sectorul telecomunicatiilor din regiune si, in special, din Romania, unde suntem prezenti de mult timp”, a declarat Pierre Mellinger, coordonatorul activitatilor de tip private equity desfasurate de catre AIG Capital Partners in Centrul si Estul Europei

AIG Capital Partners a fost consiliat de catre White & Case si Fruth-Oprisan & Associates pe partea juridica, iar consultantii financiari au fost BDO si Comsys. DCS a fost consiliat de catre Wolf Theiss & Associates privind problemele legale.

Doina Popescu, Director si cea care a condus echipa AIGCP implicata in aceasta tranzactie a adaugat: “Potentialul de consolidare, diversificare si crestere, precum si sinergiile dintre platforma DTH si retelele de cablu TV prezinta oportunitati solide de dezvoltare. Asteptam sa colaboram in mod activ cu noii nostri parteneri pentru a aduce valoare suplimentara in DCS.”

AIG Capital Partners si-a propus sa investeasca mai mult de 150 milioane de euro in Romania, prin intermediul fondului de investitii AIG New Europe Fund II, domeniile vizate fiind cel al bunurilor de consum, retail, telecomunicatii si productie.

"Dorim sa investim pana la 30% din capitalul fondului in Romania", a declarat Doina Popescu.

DCS a devenit al treilea jucator pe piata serviciilor de retransmisie a programelor TV din Romania, controland o platforma de peste 330.000 de abonati la servicii de cablu TV, direct-to-home (DTH) si Internet. DCS a fost fondata de catre antreprenori romani cu o vasta experienta in sectorul telecomunicatiilor.

Gheorghe Minea, unul dintre fondatorii si Presedintele DCS a spus:”Ne face o deosebita placere sa avem AIG Global Investment Group ca investitor in companie, fiind constienti de realizarile echipei lor in regiune. Modul in care am lucrat impreuna de-a lungul ultimelor luni ne demonstreraza ca ne vor asigura nu doar finantare, ci si un semnificativ suport strategic pentru activitatea noastra.”

In opinia lui Pierre Mellinger, translatarea productiei marilor companii din Europa Occidentala catre Europa de Est este motivul pentru care AIG intentioneaza sa investeasca diferite domenii din Romania.

Robert Thompson (foto), Senior Managing Director, Head of AIGGIG Alternative Investments, a mentionat ca de la infiintarea AIG NEF II, cu doar doua luni in urma, "am semnat contracte pentru doua tranzactii. Echipa noastra locala a realizat cu succes originarea si executia unor investitii excelente.” Mai devreme in aceasta luna, AIGGIG a anuntat semnarea contractului pentru achizitia Bulgarian Telecommunications Company.

AIGGIG este lider mondial in managementul activelor, cu capabilitati extinse in investitii in companii listate (“equity”), investitii producand venituri fixe (“fixed income”), multi-manager hedge funds, private equity, si real estate. AIGGIG administreaza la 31 martie 2007 active in valoare de peste 687 miliarde de dolari si are peste 2.000 de specialisti in 44 de locatii in intreaga lume.

In mod normal, durata de viata a fondului este de pana la sase ani, insa reprezentantii AIG estimeaza ca sumele disponibile vor fi investite in trei ani.

Activele administrate includ aproximativ 579 miliarde de dolari active ale afiliatilor AIG. AIGGIG cuprinde un grup de companii internationale care acorda consultanta pentru investitii si servicii si produse de administrare a activelor pentru clienti din intreaga lume. Ca o companie membra a AIG Global Investment Group, AIG Capital Partners este un investitor de marca de tip private equity in pietele emergente, cu peste 100 de specialisti in investitii prezenti in 19 locatii pe tot globul. Companiile membre ale AIGGIG sunt subsidiare ale American International Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri