Meta va concedia peste 11.000 de angajați - circa 13% din numărul total - în cel mai dramatic val de concedieri din istoria companiei. Cum a ajuns gigantul tech în această situație?

Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, avea la 30 septembrie aproximativ 87.000 de angajaţi la nivel mondial, după o creștere masivă în pandemie. Cu ocazia publicării ultimelor rezultate trimestriale, care au fost dezamăgitoare, Mark Zuckerberg a menţionat că personalul Meta nu va mai creşte până la sfârşitul anului 2023 sau chiar va scădea uşor.

"Ne confruntăm cu un mediu macroeconomic instabil, o concurenţă acerbă, probleme de direcţionare a reclamelor şi costuri în creştere pentru investiţiile noastre pe termen lung, dar trebuie să spun că produsele noastre par să funcţioneze mai bine decât sugerează unele comentarii", declara Mark Zuckerberg la sfârşitul lunii octombrie.

Concedieri masive la Meta

Meta a pierdut într-un an aproape 600 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră. Ca urmare, Zuckerberg i-a anunțat pe angajați că își asumă deciziile care au dus la această situație în care creșterea Meta nu a fost sustenabilă, iar veniturile din publicitate și e-commerce au scăzut. ”Am greșit și îmi asum răspunderea”, le-a transmis Mark Zuckeberg angajaților.

Pe lângă concedieri, vor fi reduse bugetele de HR și beneficiile angajaților, iar unele spații de birouri vor fi desființate, scrie Financial Times, Angajații Meta din SUA vor primi salarii compensatorii pentru 16 săptămâni la care se va adăuga, pentru fiecare an de vechime, salariul pe 2 săptămâni.

Compania a îngrijorat pieţele încă de la începutul anului, când a anunţat pentru prima dată că a pierdut utilizatori pe Facebook.

Ce alți giganți tech au făcut concedieri

Săptămâna trecută, două companii din Silicon Valley, Stripe şi Lyft, au anunţat concedieri masive, în condiţiile în care Amazon a îngheţat angajările la birourile sale.

Twitter, recent achiziţionat de Elon Musk, tocmai a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajaţi ai săi.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri