IBM a anuntat ca estimeaza ca pana in 2010 jumatate din profiturile totale ale companiei vor proveni din software, in crestere fata de aproape 40% cat au reprezentat anul trecut, deoarece firma se orienteaza spre afaceri mai profitabile, cum ar fi hardware, informeaza NewsIn

IBM, cea mai mare companie de servicii de tehnologie din lume, estimeaza si ca venitul provenit din tarile emergente se va dubla pana in 2010, a spus directorul general al IBM, Samuel Palmisano, la o informare a investitorilor organizata la centrul T.J. Watson Research, de la New York.

Palmisano a mai spus ca eforturile de crestere a profitabilitatii serviciilor de afaceri ale IBM, care genereaza aproximativ jumatate din castigurile companiei, ar trebui sa urce marjele de profit ale bancii cu 2% pana in 2010.

Cotatia IBM a scazut cu 45 de centi, pana la 105,42 dolari/actiune, in deschiderea sedintei bursiere de la New York Stock Exchange. Cotatia actiunilor a urcat cu 29% in 2007, deoarece a crescut profitul IBM, pe seama afacerii profitabile cu software.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri