Fondul de investitii TPG Capital (denumit inainte Texas Pacific Group) si GS Capital Partners vor achizitiona grupul Alltel pentru suma de 71,50 dolari pe actiune in numerar, a anuntat compania, aceasta trazactie fiind una dintre cele mai mari preluari de catre un fond privat de investitii.

Daca sunt luate in calcul si datoriile, aceasta tranzactie se ridica la aproximativ 27,5 miliarde dolari.

Fondurile private de investitii cumpara de obicei companii le care le vand dupa cativa ani, finantand in mare parte aceste preluari prin imprumuturi.

Citeste si:

Doar in ultimele saptamani, constructorul de automobile Chrysler Group, companii producatoare de lentile de contact Bausch & Lomb precum si firma specializata in procesarea de carti de credit Alliance Data au acceptat sa fie preluate de fonduri de investitii.

Interesul unor fonduri private de investitii pentru compania de telecomunicatii wireless a fost facut public in 2006 si s-a incins in luna februarie a anului curent, cand Alltel, care este principalul furnizor de servicii wireless pentru zonele rurale, a declarat cu ocazia unei conferinte de presa ca isi analizeaza optiunile strategice.