Pentru persoanele care adesea sunt lipsite de inspirație, alegerea unui domeniu web reprezintă o adevărată provocare. Este o decizie importanta, precum atunci când alegi un nume pentru animalul de companie recent adoptat. Îl vei folosi o perioada îndelungată de timp, așa că trebuie să fie o alegere bună.

Țoată aceasta importanta pe care numele de domeniu o are creează presiune, ceea ce îngreunează și mai mult decizia pe care trebuie să o iei, fie că ești inspirat sau nu. Să alegi un nume prost poate fi dezamăgitor, așa că în acest articol iți oferim mai multe sfaturi pentru alegerea numelui de domeniu. Iată cum poți face asta:

Alege ceva ușor memorabil

De departe cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi în ceea ce privește alegerea unui nume de domeniu, este să alegi un nume memorabil. Odată ce un vizitator alege să iți acceseze site-ul, cel mai probabil că iți dorești că acesta să revină cât mai des. Dar își va aminti el oare numele site-ului tău?

Daca vei alege un nume greu, cel mai probabil că nu va ști unde să revină. Puțin probabil să verifice istoricul sau să-ți salveze site-ul la favorite, așa că ai foarte mult de pierdut în acest caz.

Ei bine, alegând un nume ușor de ținut minte, ai o șansă în plus că vizitatorii să revină pe site-ul tău și chiar să îl recomande și altora, ceea ce este minunat.

Numele de domeniu trebuie să fie scurt

Nu alege un nume de domeniu prea lung, deoarece acesta va fi greu de reținut. Vrei un nume de domeniu pe care să-l tina minte toți vizitatorii tai? Ei bine, avem noi un sfat pentru tine: alege un nume de domeniu scurt.

Atât timp cât ai posibilitatea aceasta, nu ezita să alegi un nume de domeniu mai scurt. Sigur nu vei regreta alegerea făcută ci dimpotrivă, te vei întoarce să ne mulțumești pentru aceasta recomandare.

Totuși, daca nu găsești domenii ieftine cu un număr mic de caractere, ai putea verifica și piață de domenii. În acest fel vei găsi nume de domenii premium, pentru a putea face o alegere cât mai satisfăcătoare.

Alege un nume de domeniu sugestiv

Numele de domeniu poate spune multe despre afacerea ta și totodată poate să nu spună nimic. Tu ce alegi, să fie sugestiv sau să stârnească un oarecare mister? Noi iți recomandam să optezi pentru un nume de domeniu simplu și mai ales sugestiv.

Astfel vizitatorii vor ști unde ajung, așa că ar putea fi un motiv în plus pentru a alege site-ul tău din atât din generoasa lista de rezultate.

Sigur, poți alege un nume îndrăzneț, care să nu spună nimic despre site-ul tău, dar care mai apoi să fie ușor de ținut minte de către țoață lumea. Nu ar fi o alegere greșită nici aceasta, dar de ce să riști?

Ușor de scris și mai ales de pronunțat

Gândește-te că vizitatorii tai vor dori să recomande site-ul și altor persoane. Vor putea face asta cu ușurință? Ar trebui că numele de domeniu ales să fie cât mai ușor de pronunțat. În acest fel va fi simplu de promovat printre prieteni și nu numai, iar asta se va resimți în succesul afacerii tale.

Mai mult decât atât, numele de domeniu ar trebui să fie și ușor de scris. Doar astfel recomandările vor fi cu adevărat eficiente, deoarece vrei că fiecare persoana căreia i se recomanda site-ul tău să îl poată accesa cu ușurință.

Folosește un generator

În final, daca toate sfaturile de mai sus nu te-au ajutat să găsești un nume bun de domeniu, atunci e limpede că ai o misiune foarte dificila. Nu ar trebui să renunți totuși, deoarece mai exista și alte soluții la care poți apela.

Una dintre ele este folosirea unui generator de nume. Găsești o mulțime pentru internet și chiar daca marea lor majoritate oferă nume în limba engleza, cu siguranță poate fi o sursă de inspirație excelentă la care să apelezi cu încredere.

Folosește-te de toate aceste sfaturi și cu siguranță vei reuși să alegi un nume de domeniu bun. Gândește pe termen lung atunci când alegi un nume de domeniu, asta deoarece sigur nu vrei să faci o schimbare de domeniu prea curând, ceea ce s-ar putea dovedi a fi destul de costisitor și mai ales deloc benefic pentru succesul business-ului tău.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri