“Rezultatele bune obtinute in primul trimestru al anului 2007 reprezinta si o confirmare a tendintei pe piata IT&C din Romania. Cresterea procentuala a cifrei de afaceri pentru acest trimestru a depasit estimarile noastre si ne confirma, in acelasi timp, pozitia solida pe care grupul K Tech – Ultra o detine pe piata IT&C din Romania”, a declarat, Catalin Butolo, Director de Marketing al grupului.

"Pentru acest an, grupul si-a propus o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, in conditiile in care estimam o crestere a pietei IT cu un procent cuprins intre 10% si 15%. Aceasta evolutie va fi influentata puternic si de lansarea Microsoft Windows Vista", mai spun oficialii companiei.

In primul trimestru al anului 2007, grupul K Tech – Ultra Pro a obtinut un procent de 12,1 % cota de piata (conform IDC), ca numar total de unitati desktop asamblate si vandute sub brandul propriu Ultra, mentinandu-si astfel, pozitia de lider pe piata IT&C.

Din punct de vedere al numarului total de unitati vandute (desktop-uri, laptop-uri, servere), grupul K Tech – Ultra Pro a obtinut o cota de piata de 8,8%.

Citeste si:

K Tech-Ultra Pro, retea de magazine de distributie pentru produse IT&C, a obtinut in 2006 un profit de 1,5 milioane dolari la o cifra de afaceri de 84,2 milioane dolari. Cifra de afaceri pe 2006 se imparte in 50% distributie si 50% retail.

Incepand cu anul 1999, K Tech – Ultra Pro este dealer autorizat Vodafone, iar in prezent reteaua de magazine Ultra Pro Computers include 43 de magazine cu vanzari GSM si se situeaza printre primele zece retele de acest gen din Romania.

In 2003 a fost infiintata compania Ultra Pro Software, specializata in solutii software si hardware integrate precum sistemul de pontaj si control acces ultraTracker, sistemul de supraveghere video ZSK si platforme e-commerce.