Leonidas Raisini, un misterios investitor din Abu Dhabi, i-a făcut lui Elon Musk o ofertă greu de acceptat. Pe de altă parte, în decembrie miliardarul anunțase că va demisiona de la Twitter imediat ce găsește pe cineva ”suficient de prost” să îl înlocuiască.

Într-un mesaj postat, desigur, pe Twitter, Raisni scrie că, în opinia sa, rețeaua socială ”nu este bine gestionată” de către Musk. Astfel încât a făcut rost de fonduri pentru a o cumpăra de la CEO-ul Tesla și a redactat și o scrisoare de intenție care o parodiază pe cea trimisă de Musk în aprilie 2022 board-ului Twitter, insistând asupra rolului libertății de exprimare.

”Nu v-ați respectat promisiunea, iar Twitter a devenit un teren fertil pentru ură și terorism”, susține investitorul.

Doar că, dacă la momentul respectiv cel mai bogat om al planetei făcuse o ofertă de 44 de miliarde de dolari, Raisini îi oferă doar 14,26 miliarde, adică ceva mai puțin de o treime. ”Nu consider că actuala evaluare de 41,09 miliarde este corectă. Oferta mea este cea mai bună și este finală, iar dacă nu e acceptată, îmi voi reconsidera poziția ca acționar și îmi voi notifica fondul că vreau să îmi retrag investiția. Twitter are un potențial super extraordinar. Eu sunt cel potrivit pentru a îl descătușa”, conchide Raisini, parodiind scrisoarea de anul trecut a lui Musk.

În decembrie 2022, Musk anunțase că va demisiona de la Twitter imediat ce găsește pe cineva ”suficient de prost” să îl înlocuiască.

Cine este Leonidas Raisini?

Conturile sale de pe rețelele sociale menționează că s-a născut și a crescut în Abu Dhabi, că are o casă de discuri și că este un ”angel investor” în companii ca Apple, Tesla, Virgin Galactic și, desigur, Twitter. Potrivit Business Insider, scrisoarea are antetul unei firme reale, dar care are activitatea suspendată în Marea Britanie.

Dat fiind profilul foarte vag al presupusului investitor, nu e clar dacă este vorba de o ofertă serioasă sau o glumă. Twitter nu a reacționat momentan la scrisoarea lui Raisini.

Sursa foto: kovop58 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri