Microsoft ar putea să-și actualizeze motorul de căutare Bing pentru a include inteligența artificială oferită de chatbot-ul ChatGPT al celor de la OpenAI, permițându-i să răspundă la întrebările de căutare cu propoziții complete, în loc să ofere o listă de link-uri, relatează portalul Search Engine Journal.

Noua funcție este așteptată să fie lansată până la sfârșitul lunii martie și are scopul de a oferi Microsoft un avantaj competitiv față de Google, principalul său rival și liderul în ceea ce privește motoarele de căutare online.

Tehnologia este una foarte avansată, sistemul de inteligență artificială fiind extrem de priceput în ceea ce privește creativitatea, fiind folosit inclusiv de studenți în realizarea referatelor. Un profesor de colegiu din statul american Carolina de Sud avertiza recent că au început deja să apară lucrări scrise de studenți cu ajutorul chatbot-ului ChatGPT, o nouă soluție ce folosește inteligența artificială pentru a răspunde întrebărilor care i se adresează.

Microsoft ar urmări astfel, să-și întoarcă și o parte din investiția de un miliard de dolari pe care a făcut-o în compania OpenAI în 2019. Investiția inițială a Microsoft în OpenAI în 2019 a inclus un acord pentru integrarea unor elemente ale GPT în Bing.

Parteneriatul dintre Microsoft și OpenAI a atras multă atenție în comunitatea tehnologică, în principal după ce în octombrie 2022 au apărut informații că Microsoft se afla în discuții pentru a face o a doua rundă de investiții care s-ar ridica la câteva de zeci de miliarde de dolari în afacerea OpenAI.

De atunci, Microsoft și OpenAI au colaborat pentru a găsi modalități de a integra GPT în Bing pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, deși nu este clar dacă versiunea actuală a GPT va fi cea care va îmbunătăți serviciul. OpenAI a lansat GPT-3 în 2021 și a folosit o versiune actualizată, GPT-3.5, în instrumentul ChatGPT. Compania a spus că o versiune mai avansată, GPT-4, este în dezvoltare, dar nu a specificat o dată de lansare.

Cum utilizează Microsot tehnologia OpenAI

Microsoft folosește în prezent serviciile cloud OpenAI în instrumente care le permit utilizatorilor să creeze text, cod și imagini folosind instrucțiuni simple și care să antreneze modele de învățare automată folosind date de pe internet.

Unele dintre aplicațiile Microsoft pentru clienți corporate au fost integrate cu tehnologiile OpenAI. De asemenea, compania pune la dispoziția clienților de business GPT-3 și Dall-E 2 ca parte a afacerii sale de închiriere a serverelor Azure.

În iunie 2022, Microsoft a lansat Copilot, un serviciu care utilizează instrumentele OpenAI pentru a ajuta inginerii de software să genereze linii de cod în mod automat.

Următoarea fază a parteneriatului dintre OpenAI și Microsoft pare să fie integrarea cu Bing, ceea ce ridică mai multe preocupări, deoarece aceste modele pot produce ocazional rezultate ofensatoare sau inexacte. Cu toate progresele înregistrate în materie de inteligență artificială, cei de la Google ezită să introducă un chatbot precum ChatGPT.

Microsoft nu a dezvăluit cum va limita potențialele greșeli sau cum va bloca rezultatele cu conținut inacceptabil, așa că nu este clar cum va evita cazurile în care utilizatorii ar putea da peste rezultate ofensatoare sau revoltătoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri