Aplicația de mesagerie WhatsApp va avea parte de o nouă funcționalitate: posibilitatea trimiterii de mesaje între utilizatori chiar și atunci când conexiunea la internet nu funcționează, dintr-un motiv sau altul.

Astfel, compania Meta, care deține WhatsApp, a anunțat că în curând va deveni disponibilă o soluție de conectare chiar și în situațiile în care apar întreruperi de curent electric sau pică rețelele de internet dintr-o anumită regiune.

Prin urmare, WhatsApp le va permite utilizatorilor să se conecteze prin servere proxy, astfel încât să poată comunica online chiar dacă rețeaua de internet la care sunt conectați a fost întreruptă.

"Alegând un server proxy, vă puteți conecta la WhatsApp prin intermediul unor servere configurate de voluntari și organizații din întreaga lume care oferă sprijin pentru comunicarea liberă între persoane", se arată în mesajul oficial al companiei, care le pune la dispoziție utilizatorilor chiar și un tutorial cu privire la configurarea unui server proxy.

De asemenea, compania dă asigurări că mesajele personale vor fi în continuare protejate prin criptarea integrală, asigurându-se faptul că rămân doar între persoanele care comunică și nimeni altcineva nu le vede, nici chiar serverele proxy, WhatsApp sau Meta.

Meta mai specifică faptul că noua facilitate vine în contextul întreruperilor de internet care au avut loc în Iran luni în șir, acestea încălcând drepturile omului și blocând accesul persoanelor la primirea ajutorului de urgență.

"În cazul în care opririle vor continua, sperăm că această soluție va veni în ajutorul oamenilor oriunde este nevoie de o comunicare sigură și fiabilă", mai spune compania.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri