Serviciile cloud capătă din ce în ce mai multă tracțiune la nivel global, datorită oportunităților pe care le aduc companiilor dornice să aibă un grad ridicat de digitalizare. Am discutat cu Jeff Bullwinkel, Regional Vice President and Director of Corporate, External & Legal Affairs, Microsoft Europe, despre principalele atuuri ale acestei tehnologii.

Reprezentantul Microsoft, companie cunoscută pentru serviciul cloud Microsoft Azure, punctează de la început accesul la numeroasele funcționalități pe care îmbrățișarea cloudului o oferă business-urile, dar și administrației publice, indiferent de dimensiune.

Acest acces vine, consideră Bullwinkel, și cu costuri reduse pe termen lung, atunci când entitățile apelează la servicii de cloud public, oferite de către companii precum Microsoft, un aspect important mai ales în contextul macroeconomic actual.

”Organizațiile vor avea posibilitatea de a salva bani migrând la cloud”, precizează Bullwinkel, argumentând faptul că resursele financiare alocate pentru a administra soluții on-premise(folosind infrastructura propriei companii, servere proprii, licente software, mentenanță etc) sunt ridicate.

De asemenea, tot în ceea ce privește costurile, reprezentantul Microsoft explică faptul că organizațiile își pot ajusta costurile privind utilizarea cloud-ului în funcție de resursele de care au nevoie.

”Prin intermediul platformei Azure, companiile sunt taxate în funcție de resursele pe care le utilizează. Volumul acestor resurse poate scădea sau poate crește în funcție de evoluția business-ului”, explică reprezentantul Microsoft.

Dincolo de zona de costuri și posibilitatea de a-ți dezvolta business-ul mult mai rapid datorită tehnologiilor avansate care se regăsesc în cadrul unui serviciu cloud, reprezentantul Microsoft punctează și gradul ridicat de securitate cibernetică adus de astfel de soluții, datorită investițiilor continue și a specialiștilor angajați în această zonă.

La mijlocul anului 2021, Microsoft a anunțat că va investi 20 de miliarde de dolari în următorii 5 ani în securitate cibernetică, de 4 ori mai mult decât în anii anteriori, în care aloca 1 miliard de dolari pe an pentru această zonă.

Printscreen foto: raport Microsoft.

Sursa foto: Microsoft

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri