Actiunile furnizorului de aplicatii informatice pentru afaceri SAP s-au apreciat ieri cu pana la 3%, deoarece piata a speculat ca grupul american de software Oracle a cumparat o parte a rivalului german, cu toate ca analistii au apreciat drept improbabila aceasta miscare.

"Exista discutii ca Oracle ar fi cumparat 8% din SAP", a spus un trader. Alti traderi au citat de asemenea astfel de negocieri. Cu toate acestea, un purtator de cuvant al SAP a spus ca acestea sunt pure speculatii.

"Intr-o saptamana vorbesc despre Microsoft, in alta despre Oracle. Sa vedem ce spun saptamana aceasta", a adaugat reprezentantul SAP, in timp ce reprezentantii Oracle au fost indisponibili pentru moment, potrivit NewsIn. Analistii au apreciat insa ca discutiile nu prea par sa fie fondate. "Mi se pare exagerat", a spus un analist citat de Reuters.

Citeste si:

Altul a subliniat faptul ca Oracle ar fi trebuit sa le spuna si celor de la SAP daca au facut o astfel de miscare. Companiile germane trebuie sa informeze pietele in curs de o saptamana, in cazul in care au intervenit schimbari importante in structura actionariatelor. Presa germana a relatat in ultimele saptamani ca SAP, care are o capitalizare de piata de aproximativ 60 de miliarde de dolari, ar putea deveni o tinta de preluari deoarece pretul actiunilor a scazut in ultima perioada.

Directorul executiv al SAP, Henning Kagermann, a spus, saptamana trecuta, ca grupul nu a primit nicio oferta de preluare de la fonduri de investitii sau alte entitati in ultimele cateva luni.