Alibaba, cel mai mare jucător chinezesc de comerț electronic și totodată principalul rival al Amazon, plănuiește deschiderea unui centru logistic în cadrul aeroportului din Istanbul, dar și un centru de date situat lângă Ankara.

Conform președintelui companiei, Michael Evans, investiția se situează la mai mult de un miliard de dolari, transmite Euronews.

Publicația citează la rândul ei cotidianul turc Sabah, potrivit acestuia Alibaba dorind ca prin această mișcare să investească în Europa și Orientul Mijlociu, implicarea în Turcia fiind, din acest punct de vedere, o mutare strategică mai aproape de această zonă.

"Avem în curs o investiție importantă la aeroportul din Istanbul. Putem lua în considerare planurile de exporturi pentru Europa, Orientul Mijlociu și Orientul îndepărtat", a declarat Evans, conform sursei citate.

De asemenea, publicația notează implicarea Alibaba și în Trendyol, unul dintre cei mai mari jucători locali în e-commerce.

Șeful Alibaba a justificat această mișcare prin avansul tehnologic al companiei Trendyol și de asemenea prin potențialul acesteia, pe care l-a descris ca fiind "semnificativ".

Ratingul Alibaba a fost reevaluat recent în creștere, de altfel, de către analiștii Goldman Sachs, de la o simplă recomandare de investiție în acțiunile companiei la o "recomandare puternică" în acest sens.

Sursa foto: Shutterstock / Tao Jiang

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri