Google va investi 3,9 milioane de dolari in compania de biotehnologie fondata de Anne Wojcicki, sotia co-fondatorului Google, Sergey Brin, relateaza The New York Times.
Comitetul de audit al Google a aprobat investitia de 3,9 miloane de dolari, dupa ce a studiat un raport independent privind valoarea grupului 23andMe. O parte din suma incasata de compania de biotehnologie a fost utilizata pentru a achita un imprumut in valoare de 2,6 milioane de dolari, acordat de Sergey Brin in urma cu cateva luni.

Paul D. Lapides, director al Centrului pentru Guvernanta Corporativa din cadrul Kennesaw State University, apreciaza modul in care Google a tratat investitia. “Fara a avea motive pentru a crede ca vreunul din membrii comitetului a fost influentat din exterior, tranzactia pare a avea la baza intentii bune de administratie si investitie”, a declarat Lapides.

“Trebuie precizat ca actiunea Google a fost independenta de orice relatii exterioare grupului. Suma de bani investita a fost destul de mica pentru ca reunirea intregului consiliu de conducere sa nu fie necesara. Cu toate acestea, intregul consiliu a fost reunit si informat in legatura cu toate datele problemei”, a declarat Robert Monks, un avocat al Centrului pentru Guvernanta Corporativa.

Printre variabilele analizate de comitetul de audit se numara natura interesului lui Brin in tranzactie, partea materiala a tranzactiei, precum si importanta tranzactiei pentru Brin si pentru Google.

Fondata in 2006 de Anne Wojcicki, compania 23andMe isi propune sa isi ajute pe clientii sa inteleaga si sa utilizeze propria informatie genetica, urmarind o dezvoltare a medicinei personalizate

Sergey Brin controleaza in prezent 28% din puterea de decizie a grupului Google si detine actiuni in valoare de 13,6 miliarde de dolari. Mariajul miliardarului cu Anne Wojcicki s-a realizat in secret, luna aceasta, in Bahamas. Povestea lor este una tipica pentru Silicon Valley – cei doi sa-u cunoscut atunci cand Serghei Brin si Larry Page, studenti la Stanford, au inchiriat garajul surorii lui Anne Wojcicki pentru a-si dezolta afacerea numita Google. In prezent, Google este considerat cel mai valoros brand din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri