Grupul american Apple Inc intenţionează ca, începând din 2024, să utilizeze propriile sale display-uri în dispozitivele mobile, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de parteneri precum Samsung şi LG şi pentru a produce mai multe componente in-house, informează Bloomberg, citat de Agerpres.

Potrivit surselor, Apple intenţionează să înceapă să facă trecerea la propriile sale display-uri pentru cele mai scumpe modele de Apple Watch de la finele anului următor. Trecerea de la actualele ecrane de tip OLED, la o tehnologie denumită microLED, ar urma să vizeze şi celelalte dispozitive produse de Apple, inclusiv telefoanele iPhone.

Toate aceste schimbări fac parte dintr-un efort mai amplu destinat înlocuirii componentelor venite de la furnizori cu componente produse in-house, un efort care ar urma să confere Apple un control mai mare asupra design-ului şi performanţelor produselor sale. Gigantul american a renunţat deja la cipurile produse de Intel Corp. pentru computerele Mac în favoarea propriilor sale cipuri şi intenţionează să facă la fel şi cu alte componente centrale din telefoanele iPhone.

Noile display-uri microLED ar urma să fie primele ecrane Apple concepute şi dezvoltate în întregime in-house. În prezent, compania americană cumpără ecrane de la o gamă largă de producători, inclusiv Japan Display Inc., Sharp Corp. şi BOE Technology Group Co., pe lângă Samsung şi LG.

Ca reacţie la acest informaţii, acţiunile LG Display au înregistrat miercuri o scădere de 4,1%, având în vedere că Apple este responsabil pentru 36% din veniturile realizate de LG Display. În schimb, acţiunile Samsung Electronics nu au avut de suferit pentru că Samsung este cel mai mare producător mondial de display-uri şi telefoane mobile şi obţine doar aproximativ 6,6% din vânzări de pe urma dispaly-urilor furnizate Apple.

Chiar dacă Apple se va ocupa de design-ul noilor display-uri şi va pune la punct procesele de producţie, cel mai probabil gigantul american se va baza pe un furnizor extern care se va ocupa de producţia de masă. Apple are o facilitate de cercetare şi producţie la Santa Clara, California, la aproximativ 15 minute de sediul central Apple Park, unde a efectuat deja teste cu privire la producţia de ecrane. Grupul are o facilitate similară de cercetare şi dezvoltare în Taiwan.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri