Google este in continuare cel mai utilizat motor de cautare online, acoperind 55,2% din piata, in crestere cu 42,1 procente in ultimul an

Ultimul studiu realizat de Nielsen/NetRatings ilustreaza continua crestere a utilizarii motoarelor de cautare online. Liderul de piata, Google Search, a inregistrat 3,8 miliarde de cautari in luna aprilie 2007.

Motorul de cautare al companiei Yahoo a inregistrat 1,5 miliarde de cautari, cu o crestere de 28,1% fata de perioada similara a anului precedent. Yahoo detine 21,9% din piata motoarelor de cautare online.

Locul al treilea e ocupat de Windows Live Search, al companiei Microsoft, cu 0,6 miliarde de cautari si o cota de piata de 9%. Windows Live Search a inregistrat o crestere a numarului de cautari de 7,4% fata de luna aprilie a anului 2007.

AOL Search si Ask.com completeaza lista celor mai utilizate motoare de cautare, chiar daca Ask.com a inregistrat o scadere de 2,3% fata de anul precedent.

Alte motoare de cautare frecvent utilizate sunt My Web, Comcast, EarthLink si My Way. Dintre toate, My Way a inregistrat cele mai slabe rezultate, cu o scadere a numarului de cautari online de 81% fata de luna aprilie a anului precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
evoMAG face echipă cu Glovo și promite să îți livreze produsele rapid
Setari Cookie-uri