Digitail, un start-up românesc care automatizează munca administrativă a veterinarilor, cu sediul în Iași, a încheiat o rundă de finanțare Serie A în valoare de 11 milioane de dolari. Runda a fost condusă de către Atomico, un fond de investiții deschis de către Niklas Zennstrom, fondatorul Skype.

Piața de servicii veterinare valorează 200 de miliarde de dolari la nivel mondial și va crește la 300 de miliarde de dolari până în 2030. Această creștere a fost impulsionată și de perioada pandemiei, iar odată cu ea se înmulțesc și vizitele la medicii veterinari, precizează reprezentanții Atomico. Astfel, veterinarii ajung să aibă peste 30 de consultații zilnice în medie, câte una la 15 minute, ceea ce duce la extenuare în rândul personalului.

”Ceea ce accentuează această problemă este că majoritatea veterinarilor se bazează în continuare pe hârtie sau sisteme învechite pentru a-și administra volumul de muncă, precum programările, inventarul, facturarea și fișele medicale”, precizează Sebastian Gabor, CEO Digitail.

Digitail are în portofoliu peste 750 de clinici care lucrează cu în jur de 1,4 milioane de animale. Platforma digitalizează atribuțiile administrative ale veterinarilor, oferind și posesorilor de animale acces la fișele medicale direct prin intermediul aplicației Digitail și posibilitatea de a comunica direct cu veterinarii.

Platforma mai permite și distribuirea de informații, astfel încât veterinarii să aibă acces la datele încărcate de colegii din breaslă care au consultat în trecut animalele.

Banii vor fi folosiți pentru a accelera extinderea operațiunilor din Statele Unite ale Americii și Canada și intrarea pe noi piețe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri