Tim Cook, CEO-ul Apple, va încasa de la companie cu peste 40% mai puțini bani în 2023, după ce în 2022 a avut venituri de aproape 100 de milioane de dolari.

Apple a precizat că Tim Cook a cerut această scădere a veniturilor pe care ar urma să le încaseze în 2023 după ce a fost criticat de către acționari. În urma votului derulat de către acționari, comitetul de compensare(Compensation Committee) din Apple a decis să îi ofere un pachet de venituri care să se ridice la 49 de milioane de dolari, sumă pe care o va primi în cazul în care își atinge obiectivele, fiind luați în calcul indicatori precum profitabilitatea și evoluția în comparație cu alți giganți de tehnologie.

”Compensation Committee a pus în balanță punctele de vedere ale acționarilor, performanța excepțională a Apple, dar și o recomandare venită din partea lui Tim Cook în ceea ce privește ajustarea compensației ca urmare a feedback-ului primit de la acționari”, se arată în documentul Apple trimis către autoritățile din SUA, citat de BBC.com.

Schimbarea nu va avea impact asupra salariului care va rămâne de de 3 milioane de dolari anual și a unor bonusuri care pot ajunge la 6 milioane de dolari. Principala diferență se va vedea în acțiunile Apple pe care le va primi, ca volum acestea reprezentând majoritatea sumei pe care Cook o primește anual.

Anul trecut, de exemplu, din cele aproximativ 100 de milioane de dolari primite, 75 de milioane de dolari au reprezentat acțiuni în companie, componentă ce anul acesta va fi limitată la 40 de milioane de dolari. El va primi întreaga sumă de 40 de milioane de dolari în cazul în care evoluția companiei va fi una bună.

Sursa foto: Maryna Pleshkun / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri