Având în vedere că dețineți funcția de președinte EMEA din 2012, cum ați descrie schimbările prin care a trecut organizația dvs. în acest deceniu - în ceea ce privește activitatea de bază, clienții, ecosistemul și angajații (dorințele acestora, competențele necesare etc).

Industria tehnologică a avut întotdeauna un ritm rapid, dar ultimul deceniu pare să fi fost o perioadă de schimbări extraordinare și accelerate. La momentul fuziunii Dell și EMC în 2017, Dell Technologies era o organizație de 62 de miliarde de dolari. Acum suntem o companie de 101 miliarde de dolari, care a crescut cu 17% anul trecut.

Am văzut multe schimbări mari, dar permiteți-mi să mă concentrez asupra câtorva care ies în evidență.

A avut loc o dezvoltare fără precedent a portofoliului nostru. Anul 2021 a fost unul important pentru noi, deoarece am lansat actualizări esențiale pentru portofoliile de soluții pentru servere, storage, as-a-Service, multi-cloud, edge și telco. De la începutul lunii septembrie, am avut 30 de lansări în domeniul infrastructurii, creând oportunități pentru clienți în zona de date și consolidând strategia noastră pe termen lung. Clienții noștri nu ne mai privesc ca pe un producător de hardware, ci ca pe un facilitator al transformărilor din domeniul afacerilor lor.

Constatăm schimbări majore și în modul în care vindem și, de asemenea, în felul în care ne sprijinim clienții. În prezent, angajații noștri au nevoie de competențe mult mai largi și de o înțelegere mult mai profundă a afacerilor clienților noștri pentru a-i ajuta să adopte tehnologiile digitale într-un mod care să ofere experiențe mai bune pentru clienții lor și să sprijine o creștere profitabilă. Mai mult decât în orice alt moment al carierei mele, consider că învățarea continuă, agilitatea și flexibilitatea sunt esențiale pentru a aduce valoare clienților noștri.

Puteți să comentați contribuția României la operațiunile Dell Technologies din regiunea EMEA?

România este o piață importantă pentru Dell Technologies în cadrul regiunii. Suntem prezenți aici de foarte mulți ani și continuăm să lucrăm îndeaproape cu clienții și partenerii pentru a accelera programele de transformare digitală care sunt în conformitate cu strategia digitală. Echipa noastră joacă un rol-cheie în a permite acestei piețe să devină o economie digitală a viitorului. Oferim computere de înaltă performanță și de ultimă generație oamenilor de știință pentru a rezolva probleme urgente și cu consecințe foarte importante.

De asemenea, vedem cum marile companii fac pași rapizi în transformarea digitală prin construirea infrastructurii adecvate și modernizarea centrelor lor de date. Și cred că există o șansă reală pentru stabilirea unei poziții de lider din cauza absenței relative a sistemelor IT moștenite, cu care se confruntă multe alte economii și companii. Rezultatul va fi o schimbare importantă în toate domeniile societății. Viziunea noastră este de a deveni un partener esential de tehnologie și de a sprijini clienții noștri să obțină succese comerciale pe termen lung

Care sunt cele mai mari provocări cu care se confruntă afacerile din România astăzi și în ce fel poate Dell Technologies să contribuie la rezolvarea acestora?

Era digitală își accelerează ritmul, oferindu-le consumatorilor mai multă putere și mai multe opțiuni. Piețele, companiile și consiliile de administrație își dau seama cât de mult depind de capacitățile lor digitale în orice aspect al activității, pentru brand awareness, loialitatea clienților, experiența clienților, pentru logistică, gestionarea riscurilor, contabilitate, resurse umane... pentru orice!

Companiile se pot dezvolta acum mai repede decât oricând. O companie mică din România poate deveni peste noapte un brand global dacă are abordarea digitală potrivită. În schimb, brandurile globale se pot prăbuși rapid când nu sunt capabile să se orienteze și să se transforme digital într-un mod care să aducă beneficii angajaților, partenerilor și clienților lor.

Transformarea digitală este acum esențială pentru succesul pe termen lung al organizațiilor din toate sectoarele, iar pandemia a demonstrat cât de importantă este. Cu toate acestea, nu este un lucru simplu de făcut. De exemplu, Deloitte consideră că până la 70% din proiectele de transformare digitală eșuează.

Succesul necesită colaborarea la nivelul întregii organizații și poate necesita o reproiectare fundamentală a modelelor și proceselor de afaceri. Companiile au nevoie de un partener tehnologic bine conectat și de încredere, care poate ajuta la configurarea modelelor de cloud hibrid, la securizarea punctelor de lucru finale, la optimizarea rețelei și a centrului de date și la valorificarea noilor tehnologii, cum ar fi edge computing. Noi credem că suntem acel partener.

Majoritatea companiilor au concentrat 15 ani de dezvoltare în ultimii 3 ani. Următorii trei ani vor fi și mai rapizi. „Ajută-mă să obțin rezultate mult mai repede”- este ceea ce cer clienții noștri și, din fericire, pentru asta este pregătită echipa Dell Technologies.

Amenințările cibernetice devin din ce în ce mai dificile și mai diverse în România. Cum abordați această problemă și ce soluții inovatoare are Dell Technologies în portofoliul său?

Criminalitatea cibernetică provoacă prejudicii reale organizațiilor în întreaga lume. Există predicții care arata ca până în 2031 vom ajunge să înregistrăm un atac ransomware la fiecare două secunde, iar până în 2025 se așteaptă ca daunele cauzate de criminalitatea cibernetică la nivel mondial să coste 10.500 miliarde de dolari. Fiecare sector acordă prioritate protejării și securizării sistemelor și datelor sale

Regiunea aceasta a devenit una dintre principalele ținte ale criminalității informatice, pe măsură ce numărul atacurilor de tip malware și ransomware a crescut. Un aspect foarte important este că o mare parte din public din păcate nu știe ce este ransomware. Acest lucru este îngrijorător, având în vedere pierderile financiare pe care se știe că atacurile ransomware le provoacă atât persoanelor fizice, cât și întreprinderilor.

Astfel, guvernele locale sunt obligate să ia măsuri stricte împotriva atacurilor viitoare. Observ că România începe sa-și consolideze cadrul de securitate cibernetică și dezvoltă o strategie cuprinzătoare de securitate cibernetică.

Un efort de colaborare între sectorul public și cel privat este esențial, iar companiile private trebuie să ia măsuri proactive pentru a sprijini identificarea, protejarea, detectarea atacurilor, precum și pentru a răspunde și a recupera datele în urma atacurilor cibernetice prin utilizarea stratificată a instrumentelor, soluțiilor, politicilor, proceselor și a educației tehnice. Organizațiile trebuie să insufle o cultură a securității și a încrederii în întregul lor ecosistem al lanțului de aprovizionare.

La Dell Technologies, securitatea, confidențialitatea și reziliența ocupă un loc central în conceperea soluțiilor și serviciilor noastre, inclusiv în ceea ce privește ciclul de viață și securitatea lanțului de aprovizionare.

Având în vedere că securitatea cibernetică ocupă un loc central, am lansat oferte solide, iar una pe care aș dori să o menționez în mod special este o soluție care ajută la stocarea datelor într-un loc sigur - un seif de recuperare cibernetică - astfel încât, în cazul unei breșe, infractorii cibernetici să nu le poată accesa, iar recuperarea datelor să poată avea loc în câteva zile și nu în săptămâni sau luni.

După ce au adunat o cantitate mare de date, multe companii nu știu cum să le valorifice pentru a-și îmbunătăți produsele și serviciile. Vă rugăm să detaliați această problemă și să descrieți soluțiile inovatoare ale Dell Tehnologies.

Nu există nicio companie în lume care să nu înțeleagă importanța securizării și a extragerii de valoare din date. Acestea reprezintă combustibilul erei digitale. Capacitatea de a da sens datelor și de a acționa este un avantaj competitiv puternic.

Aveți dreptate, realitatea pentru cele mai multe organizații este că datele sunt dispersate. Organizațiile sunt în situația de a gestiona datele și aplicațiile răspândite în mai multe locații - centre de date, facilități de colocare, cloud public și, din ce în ce mai mult, în zonele edge. Clienții ne spun că doresc să își gestioneze toate datele din toate locațiile cu ușurința și agilitatea cloud-ului.

Dell Technologies crede de ceva timp că viitorul este unul multi-cloud, cu sarcini de lucru și date care circulă fără probleme în întregul mediu. Anunțăm continuu noi soluții pentru a ne extinde capacitățile multi-cloud în portofoliul nostru de infrastructură, astfel încât clienții să poată alege cum și unde să își stocheze datele și să le transforme în informații.

Acesta este înțelesul conceptului multi-cloud pentru Dell Technologies - experiența cloud, oferită oriunde organizațiile își găzduiesc aplicațiile sau datele Un exemplu este colaborarea noastră cu Snowflake, liderul în domeniul stocării de date. Snowflake permite organizațiilor să reunească date izolate, să descopere și să partajeze în siguranță date și să execute diverse sarcini de lucru analitice. Indiferent unde locuiesc utilizatorii și unde se află datele, Snowflake oferă o experiență unică de date care se întinde pe mai multe cloud-uri și zone geografice. Și, recent, am introdus noi soluții de infrastructură, concepute împreună cu VMware, care oferă o mai mare automatizare și performanță pentru organizațiile care adoptă strategii multicloud și edge.

La ce ar trebui să ne așteptăm în 2023 în ceea ce privește datele, calculul, SaaS și tehnologia multi cloud? Dacă ați putea să menționați câteva tendințe semnificative care urmează să influențeze companiile și clienții lor finali.

La Dell Technologies, vorbim despre șase mari domenii care conduc cu adevărat arhitectura IT: Multi-Cloud, 5G, Edge, AI & ML, gestionarea datelor și securitatea. Acestea sunt esențiale pentru creșterea afacerii clienților noștri și pe care ne concentrăm puternic.

Cu toate acestea, este de o importanță fundamentală să obținem infrastructura și abordarea corectă. De exemplu, nu poți avea AI sau orașe inteligente, sau o evoluție a telecomunicațiilor, sau o revoluție a datelor, dacă nu ai un spațiu de stocare și platforme IT de calcul moderne.

Aici, desigur, Dell Technologies are un rol important de jucat. O mare parte din datele critice din lume se află pe sistemele Dell Technologies. Sprijinim clienții să își gestioneze creșterea, precum și datele și operațiunile lor.

O tendință importantă care trebuie evidențiată aici este trecerea la o platformă operațională multi-cloud. Oamenii mă întreabă ce se întâmplă pe piața cloud, iar răspunsul meu este, sincer, că totul se întâmplă pe piața cloud!

Conversația despre alegerea unui cloud public sau a unui cloud privat a luat sfârșit. Răspunsul este că organizațiile au nevoie de ambele, iar Dell Technologies pledează de mult timp pentru ca organizațiile să adopte această abordare.

În trecut, mulți dintre clienții noștri credeau că vor alege un cloud public 100%; acest lucru nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla. Ceea ce vedem este un cumpărător de cloud educat care își spune acum că decizia depinde de volumul de lucru.

Există o regândire a întregii strategii de investiții în cloud public din cauza unei mari dezamăgiri în legătură cu investițiile care au fost făcute până acum. Susținătorii cloud-ului public l-au vândut pentru agilitatea incredibilă și costurile mai mici. Argumentul agilității este încă valabil. Cloudul public poate aduce mai multă agilitate și acces la seturi de instrumente care sunt utile pentru anumite sarcini de lucru, cum ar fi analiza de mari dimensiuni a datelor nestructurate. Cu toate acestea, cloudul public s-a dovedit a fi mai scump și este, de asemenea, destul de dificil să muți sarcinile de lucru în cloudul public, iar cerințele de conformitate, guvernanță și suveranitate a datelor au crescut.

În prezent, clienții se concentrează pe realizarea unei matrice corecte de cloud privat și public. De asemenea, clienții se concentrează pe obținerea unei matrice corecte de experiențe de cloud privat și public. Dell Technologies construiește ecosistemul multicloud pentru viitor, care va permite clienților să utilizeze mai multiple clouduri cu ușurință și fără probleme. Ecosistemul nostru multicloud joacă un rol important în a oferi clienților mai mult de la datele lor - un control mai mare, mai multă valoare și securitate permanentă - indiferent de locul în care acestea se află.

Sursa foto: https://www.dell.com/ro-ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri