Spotify a anunțat planuri serioase de a concedia aproape 600 de angajați din toate filialele pe care le are la nivel global, într-un efort de a reduce costurile și de a deveni mai eficient, relatează BusinessInsider.

CEO-ul Spotify, Daniel Ek, a declarat într-o postare pe blog că a luat „o decizie dificilă, dar necesară”, aceea de a renunța la unele posturi din companie cu scopul de a eficientiza performanța activităților sale. Daniel Ek a spus că și-a asumat întreaga responsabilitate pentru disponibilizări, care ar reprezenta 6% din numărul total de angajați.

„În următoarele ore, vor avea loc conversații unu-la-unu cu toți angajații afectați”, a scris Ek.

Spotify a declarat în octombrie, în timpul raportului privind veniturile din al treilea trimestru, că compania are 9.808 de angajați cu normă întreagă la nivel global. Pe baza acestei cifre, o reducere a forței de muncă de aproximativ 6% ar echivala cu aproximativ 588 de lucrători care își vor pierde locul de muncă.

Daniel Ek a adăugat că serviciul de streaming de muzică a încercat să reducă costurile în ultimele luni, dar că „pur și simplu nu a fost suficient”.

CEO-ul Spotify a mai spus că a încercat să susțină elanul puternic pe care compania l-a luat în pandemiei, dar a fost „prea ambițios să investească înainte de creșterea veniturilor noastre”. Restructurarea va ajuta Spotify să fie mai eficientă, să controleze finanțele și să ia decizii mai rapide, a mai spus el.

Un dosar al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse de Valori a dezvăluia că Spotify a estimat că restructurarea anunțată va costa compania între 35 și 45 de milioane de euro, ca urmare a costurilor privind plățile compensatorii pe care va trebui să le achite către angajații disponibilizați.

Pe lângă disponibilizări, Daniel Ek a anunțat că Spotify îl va elibera din funcție și pe Dawn Ostroff, directorul de conținut și publicitate, care va deveni consilier în urma acestei restructurări. Totodată, Alex Norström, care este în prezent directorul de afaceri freemium, este de așteptat să preia atribuțiile lui Ostroff.

Anunțul Spotify vine într-un moment în care alte companii tehnologice importante, inclusiv Google, Microsoft, Meta sau Twitter, au redus sau urmează să reducă numărul de angajați cu scopul de a-și reduce costurile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri