Chatbot-ul ChatGPT de la OpenAI devine tot mai abil pe zi ce trece, astfel că mai nou acesta a devenit capabil să treacă examene de absolvire la diverse materii, cum ar fi dreptul și afacerile.

Recent, programul de inteligență artificială a trecut cu succes examinările a patru cursuri de drept din cadrul Universității din Minnesota și încă unul la școala de business Wharton de la Universitatea din Pennsylvania, conform CNN.

Mai mult, profesorii care au corectat testele nu au știut că respectivele răspunsuri au fost date de ChatGPT.

Rezultatul concret, prin urmare, după completarea a 95 de întrebări cu posibilități de răspunsuri multiple și 12 teste unde răspunsurile trebuiau scrise sub formă de eseuri, a fost C+, practic o notă de trecere suficientă pentru a-i garanta intrarea în barou.

Cu toate acestea, chatbot-ul a performat ceva mai bine la cursurile de business, unde a luat nota B, echivalentul calificativului "bine" din România.

Cu toate acestea, deși a apreciat felul în care s-a descurcat per total chatbot-ul celor de la OpenAI, Christian Terwiesch, profesor de business în cadrul școlii Wharton de la Universitatea din Pennsylvania, a declarat că programul a făcut niște greșeli surprinzătoare la probleme simple de matematică.

Rezultatele, mai notează CNN, vin pe fondul unui număr în creștere de școli și profesori care și-au exprimat preocuparea cu privire la impactul ChatGPT asupra studenților și a abilității lor de a copia la examene.

De asemenea, mai spune sursa citată, ChatGPT este folosit de unii directori de companii pentru a scrie emailuri sau a face muncă de contabilitate.

Nu în ultimul rând, Jon Choi, unul dintre profesorii de drept de la Universitatea din Minnesota, a declarat faptul că unul dintre scopurile examenelor a fost acela de a testa abilitatea ChatGPT de a asista avocații în practica de zi cu zi, dar și de a ajuta studenții la examene.

Cu privire la acest ultim aspect, acesta a subliniat de altfel că ajutorul pentru studenți este vizat prin acest experiment indiferent dacă este permis sau nu, având în vedere că întrebările se aseamănă într-o mare măsură muncii de redactare pe care o fac avocații în munca lor obișnuită.

Sursa foto: Shutterstock / CHUANCHUAN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri