Recrutarea in Romania devine acum din ce in ce mai dificila, din cauza expansiunii economice a tarii, care genereaza noi locuri de munca, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Orange Romania, Richard Moat.
"Piata muncii din Romania este deosebita de cele din restul lumii, prin aceea ca are un mare numar de oameni cu pregatire universitara. Aproape 90% din oamenii care lucreaza in sectorul de customer service au diploma universitara, iar 40% au facut chiar doua facultati", a declarat Moat la conferinta "First Customer Service".

"Orange Romania are, in prezent, probleme cu personalul care paraseste compania dupa o vreme. Din acest motiv, suntem nevoiti sa angajam si sa pregatim noi angajati in mod constant", a mai spus Moat. Directorul Orange a aratat ca in 1997 filiala romaneasca avea un singur call center cu 18 angajati, care raspundeau anual la peste 100.000 de apeluri si ca anul acesta are cinci call centere, cu un total de 1.000 de angajati, care raspund la 100 de milioane de apeluri.

Directorul Orange Romania a condus, in trecut, filialele din Thailanda si Danemarca ale corporatiei. "in Thailanda, angajatii asteapta decizii de la varf si nu vor actiona catusi de putin in absenta lor, chiar daca sunt foarte competenti. in Danemarca, angajatii au mai multa initiativa. Mi-ar placea ca angajatii romani sa aiba o abordare mai apropiata de a celor din Danemarca", a mai spus Richard Moat.

Conferinta "First Customer Service" a fost organizata joi de compania britanica SES (Service Excellence Solutions) si a beneficiat de prezentari din partea directorului general al Orange Romania, Richard Moat, a directorului Starbucks pentru Grecia, Romania si Cipru, Yiannis Kalfakakos si a directorului geneal al JW Marriott Romania, Kurt Stohmayer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri