Schimbările pe care le produce ChatGPT atât pe piața tehnologiei cât și pe cea a locurilor de muncă este atât de mare, încât nici chiar CEO-ul OpenAI, compania care a creat deja celebrul chatbot, nu poate să conceapă exact care vor fi efectele depline ale produsului pe care l-a creat.

Astfel, Sam Altman, cofondator și CEO Open AI, a declarat că se așteaptă ca chatbot-ul pe bază de inteligență artificială să schimbe lumea într-un mod similar în care a făcut-o și revoluția iPhone în urmă cu 15 ani, conform Euronews.

"Înainte să apară Google, am învățat câteva lucruri, cum ar fi faptul că a memora diverse lucruri este cu adevărat important. Acum, cred că procesul de învățare se va schimba din nou și probabil că va trebui să ne adaptăm mai repede decât credem", a explicat acesta.

Sam Altman crede de asemenea că inteligența artificială va ajuta oamenii să rezolve mistere pentru descifrarea cărora i-ar fi fost necesare altfel mii de ani, spunând totodată că "va îmbunătăți toate aspectele realității noastre pentru a ne ajuta să trăim cele mai bune vieți posibile".

Cât despre situațiile neprevăzute pe care le-ar putea genera invenția sa, CEO-ul Open AI spune că este mai puțin îngrijorat privind posibilitatea ca inteligența artificială să o ia razna pe cât este, spre exemplu, de posibilitatea ca o ființă umană să devină "super-puternică".

Sam Altman s-a referit de asemenea și la criticile privind problemele pe care ChatGPT le creează în domeniul învățământului, în special în ce privește plagiatul și integritatea profesională și academică.

"Pot să înțeleg de ce cadrele didactice simt în acest fel cu privire la ChatGPT, dar probabil că asta este doar o mică parte din ceea ce vom vedea în viitor inclusiv în alte domenii", a spus acesta.

Acesta a concluzionat explicând faptul că oamenii s-au adaptat calculatoarelor, schimbându-și modul în care s-au dat, spre exemplu, testele la matematică, revoluția ChatGPT nefiind altceva decât o versiune mai extremă a acelei perioade, beneficiile, însă, fiind la fel de mari.

În decembrie 2022, însuși șeful Google a adus în discuție pericolul pe care-l produce ChatGPT la adresa motorului de căutare Google și le-a cerut angajaților să își concentreze eforturile pe diminuarea impactului pe care soluția o are și accelerarea dezvoltării propriilor soluții.

Sursa foto: Shutterstock / Boumen Japet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri