Îmbunătățirile în domeniul inteligenței artificiale, printr-un serviciu cum este și ChatGPT constituie „cea mai importantă” inovație a momentului, a declarat Bill Gates.

„Acest lucru va schimba lumea noastră”, este de părere miliardarul. Aplicațiile inteligenței artificiale generative, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI, ar putea îmbunătăți gradul de eficiență pentru mai multe chestiuni, cum ar fi redactarea facturilor și a scrisorilor, a declarat Bill Gates, fondator Microsoft, după cum scrie CNBC care citează Handelsblatt.

„În prezent, acest serviciu necesită prea mult calcul și nu este întotdeauna precis. Însă Microsoft și Google vor concura pentru a fi lideri în acest spațiu”, a mai precizat Bill Gates.

Microsoft a anunțat recent că motorul său de căutare Bing va fi alimentat parțial de tehnologia ChatGPT AI.

Optimizările pe care AI le poate oferi pentru citire și scriere, a spus Gates, vor avea un „impact uriaș”. În spațiile de îngrijire a sănătății și educație, AI (inteligența artificială) poate îmbunătăți în mod tangibil eficiența și poate îmbunătăți semnificativ rezultatele. Platformele mai noi, cum ar fi ChatGPT, sunt capabile să se antreneze. Ele pot să se îmbunătățească și chiar învețe să citească și să scrie prin noi cunoștințe.

Gates a co-fondat Microsoft în 1975 și a condus compania timp de peste două decenii, înainte de a demisiona din funcția de CEO în 2000. „Deci nu pot fi nepărtinitor”, a glumit Gates, menționând că a rămas consultant pentru compania de aproximativ 2 trilioane de dolari.

Și Google e atent la competiție. Ce promite Bard, serviciul său AI

Inovațiile nu se opresc la o singură mare companie care alege să gestioneze un serviciu AI. Google a anunțat, de asemenea că va concura în mod direct cu ChatGPT, prin intermediul Bard, propriul său chatbot bazat pe inteligență artificială.

Sundar Pinchar, CEO-ul Google, a dat de altfel semnalul în ce privește lansarea Bard, denumirea chatbot-ului Google, explicând faptul că acesta va fi disponibil "testerilor de încredere" în săptămânile următoare.

Însă, se pare că Bard și-a început „cariera” cu stângul.Lansat la începutul acestei săptămâni, capacitățile lui Bard a fost prezentate cu ajutorul unor videoclipuri postate pe rețelele sociale, dar Reuters l-a prins pe Bard cu greșeala la o întrebare relativ simplă: care a fost primul satelit din istorie care a fotografiat o planetă aflată în afara sistemului nostru solar? Răspunsul greșit a fost reperat chiar înainte ca Google să susțină o prezentare mai amplă a chatbot-ului Bard, compania anunțând anterior că motorului de căutare Bing i s-au adăugat funcții similare cu cele ale lui ChatGPT, deși Bard nu poate fi testat la liber încă.

ChatGPT este un software bazat pe inteligență artificială, lansat la finalul anului trecut de start-up-ul californian OpenAI. Acesta a căpătat rapid tracțiune la nivel global, fiind însă și criticat de mediul universitar din cauza studenților și elevilor care au găsit o metodă în a-și realiza temele și referatele mai ușor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri