Romtelecom a anuntat ieri noua sa conducere precum si noile oferte pentru telefonie si Internet. Compania a mai anuntat investitii de peste 200 de milioane de euro in retehnologizarea retelei IT

Romtelecom a anuntat ieri noua sa echipa de conducere, numind cinci directori noi, dupa ce in martie directorul general adjunct al companiei, Efstratios Angelinos, si doi responsabili ai unitatilor de afaceri retail si wholesale, si-au dat demisia. Astfel, Eftimie Papapostolou, este noul director de servicii pentru afacere. El a mai lucrat la companii precum Vodafone, Cosmote, Deutsche Telecom.

Director pentru tehnologia informatiei a fost numit Fortis Karonis. Pentru segmentul comercial, operatorul a facaut doua numiri. Astfel Joerg Zeddis este director executiv comercial, iar George Makovschi a fost pus director executiv comercial, insa pe segmentul de business. La resurse umane a fost numita Anca Georgescu Aladgem.

Compania a anuntat si adoptarea unei strategii intitulata “Clientul pe locul 1”, in acest sens fiind lansate noi oferte atat pentru telefonie, cat si pentru internet. Prima modificare presupune reducerea abonamentului social de la 4,9 la 3,9 euro pe luna. Abonamentul social este acum disponibil pentru toti pensionarii care au un venit de sub 180 de lei pe luna.

De asemenea, Romtelecom a anuntat lansarea noului abonament Confort Nelimitat, care costa 37 lei (11,2 euro) pe luna, fara TVA, si care permite clientilor convorbiri gratuite nelimitate in retea indiferent de palierul orar. „Suntem acum capabili, din punct de vedere social, sa le oferim clientilor nostri mai multa valoare pentru banii pe care ii aloca utilizarii serviciilor noastre. Clientii se asteapta sa ne pese de ei si nu vom spune ca vom face asta, ci o vom dovedi cu fapte concrete. Aceasta este misiunea proiectului Clientul pe locul intai”, a declarat citat de NewsIn, directorul general al companiei, Yorgos Ioannidis.

Clientii care vor trece la noul abonament Confort Nelimitat vor primi, de asemenea, o reducere de 33% pentru apelurile catre numerele de telefonie mobila din Romania, tariful ajungand astfel la 9 eurocenti pe minut, fara TVA. Pentru toate celelate abonamente, Romtelecom a anuntat beneficii precum: convorbiri gratuite nelimitate in reteaua Romtelecom in afara orelor de varf, pentru abonamentele Confort 50 si Confort 200 si tarife reduse la apelurile efectuate in retea la abonamentul Confort Standard.

Romtelecom mai anunta reducerea apelurilor pentru convorbirile internationale, la 9,99 eurocenti pe minut, catre retelele de telefonie fixa din toate tarile membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Elvetia, Israel si Islanda, precum si catre retelele fixe si mobile din SUA si Canada.

De asemenea, serviciul de internet de banda larga va costa cu 50% mai putin, icepand de la jumatatea lunii iunie. Serviciul bazat pe tehnologia ADSL se va ieftini la 7,5 euro fara TVA, iar pentru abonamentele lunare la internet prin ADSL tariful actual se va reduce la jumatate.

200 de milioane de euro pentru investitii

Bugetul total alocat de Romtelecom pentru investitii in 2007 va fi de peste 200 de milioane de euro, la un nivel apropiat celui de anul trecut. Compania isi va dota reteaua cu 14 din cele mai rapide routere de mare capacitate din lume, Cisco CRS, din care exista doar trei in Europa de Est, ceea ce reprezinta un pas important pentru infrastructura de IT din tara noastra, a declarat, duminica, directorul general Yorgos Ioannidis.Acesta a precizat ca in grecia si Turcia nu exista niciun astfel de echipament.

Routerul Cisco CRS (Carrier Routing System) este unul dintre cele mai rapide routere din lume si se adreseaza marilor operatori de trafic de date si voce. Prin intermediul noului echipament, traficul de date in interiorul retelei Romtelecom (intre echipamentele companiei) se va desfasura la viteza de 40 Gbps. “Romtelecom va avea cea mai robusta retea de IT din Europa Centrala si de Sud-Est ceea ce va contribui la imbunatatirea intregii infrastructuri IT a Romaniei ”, a declarat directorul general al Romtelecom.

Actionarul majoritar este grupul elen OTE, cu 54,01% din capitalul social. Restul actiunilor (44,99%) sunt detinute de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri