Veniturile grupului au fost in primul trimestru de 687,6 milioane de euro, cu 38,5% mai mult fata de perioada similara a anului trecut, in principal datorita grupului de magazine Germanos, care a contribuit cu circa 26%. Ventirule au fost superioare celor 685,2 milioane de euro, estimate de analisti. Grupul a avut cheltuieli de 26 de milioane de euro in primul trimestru, fata de 10 milioane de euro in perioada similara de anul trecut.

"In trimestrul intai, am reusit sa mentinem un ritm sustinut de crestere, desi ne-am confruntat cu obstacole, cum ar fi reducerea drastica in Grecia a ratelor de terminare a apelurilor primite din alte retele, costuri financiare marite si competitie agresiva in multe din operatiunile noastre", a declarat potrivit NewsIn, directorul executiv al grupului, Evangelos Martigopoulos

Profitul Cosmote Group a fost de 74,7 milioane de euro in primul trimestru, apropiindu-se de estimarile analistilor companiei Thomson Financial, care se asteptau la venituri de 75,3 milioane de euro. Castigul inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA)a crescut cu 12,7% in primul trimestru, la 215,2 milioane de euro, datorita reducerii semnificative a pierderilor din Romania si datorita unei cresteri de 2,4% a EBITDA pentru operatiunile din Grecia. Aceste rezultate sunt apropiate de estimarile analistilor, care preconizasera un EBITDA de circa 216 milioane de euro.

Citeste si:

Cosmote a raportat, in total, un numar de 12,2 milioane de abonati. Oficialii estimeaza ca isi vor atinge obiectivul de a depasi 15 milioane de abonati pina in 2009. Numarul clientilor activi ai operatorului de telefonie Cosmote Romania a depasit pragul de doua milioane, dintre care un milion au ales serviciile companiei in ultimele patru luni, ca urmare a strategiei aplicate.

Oficialii din Grecia ai grupului Cosmote au afirmat, intr-o teleconferinta cu analisti de piata, ca filiala din Romania, dupa recenta imbunatatire a retelei, va incepe sa se adreseze segmentului mai profitabil al clientilor corporate, relateaza Forbes. Cosmote inregistreaza o crestere solida pe piata romaneasca, cu toate ca operatorul se confrunta aici cu o competitie sporita, au declarat directorii grupului Cosmote.

Veniturile din Grecia au crescut cu 3,8%. Operatiunile din Albania au inregistrat un EBITDA cu 24,8% mai mare. in Bulgaria, veniturile au crescut cu 23,8%. in fosta republica iugoslava Macedonia (FYROM), Cosmote detine o cota de piata de 34,4% si a realizat venituri mai mari cu 28,8%. Valorea castigului inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) a fost si el in crestere cu 14,2%, fata de primul trimestru al anului 2006, atingand 10,5 milioane euro. Compania se asteapta ca pierderile din Romania sa fie micsorate in continuare pe parcursul anului.