Miercuri, Musk, care a co-fondat OpenAI, compania care a creat instrumentul ChatGPT, a declarat în timpul summitului guvernamental mondial de la Dubai, Emiratele Arabe Unite, că inteligența artificială este „unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizației”, relatează BusinessInsider.

ChatGPT, chatbot-ul AI care a devenit viral în ultimele luni, a stârnit un discurs despre viitorul AI și despre modul în care tehnologia va afecta oamenii.

Este atât pozitiv, cât și negativ și are o mare, mare promisiune, o mare capacitate”, a spus Musk despre AI, adăugând că „o dată cu asta vine un mare pericol”.

Musk a declarat că botul „a demonstrat oamenilor cât de avansată a devenit inteligența artificială”, potrivit lui Musk.

"AI a fost avansat de ceva timp. Pur și simplu nu avea o interfață de utilizator care să fie accesibilă pentru majoritatea oamenilor", a adăugat el.

Legislatorii și liderii industriei tehnologice au discutat frecvent despre importanța reglementării inteligenței artificiale ca mijloc de a reduce discriminarea și de a preveni luarea unor decizii greșite.

Chiar și CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a spus că posibilitatea ChatGPT sau alte tehnologii AI „stingă lumina pentru omenire” și că va schimba lumea într-un mod nemaiîntâlnit.

Musk, care nu a mai fost în consiliul OpenAI din 2018, a reiterat punctul de vedere al lui Altman. „Cred că trebuie să reglementăm siguranța AI, sincer. Este, cred, de fapt un risc mai mare pentru societate decât mașinile, avioanele sau medicamentele”, a spus Musk.

El a adăugat că reglementarea „poate încetini progresul tehnologiilor AI, dar ar putea fi și un lucru bun”.

În calitate de fondator al Neuralink și CEO al Tesla, două companii care utilizează AI, Musk a vorbit anterior despre AI.

Acesta a spus că în cazul reglementării AI va trebui să fim proactivi în reglementare, deoarece, dacă așteptăm să fim reactivi s-ar putea să fie prea târziu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri