Grupul german Siemens AG se asteapta o amenda importanta din partea arbitrului american pentru piata de capital, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) din cauza unor dovezi de coruptie in cadrul companiei, a spus presedintele Gerhard Cromme.

Compania nu a economisit pentru asa ceva si in cel mai rau caz ar putea primi sanctiuni si din partea SUA, inclusiv interdictia de a mai face oferte pentru anumite contracte, a spus Cromme, intr-un interviu pentru Sueddeutsche Zeitung. "Facem tot ce putem pentru a evita sanctiunile", a spus acesta, adaugand ca Siemens va arata, printr-un comportament riguros, ca nu va mai tolera intelegerile ascunse.

Cromme a refuzat sp speculeze referitor la suma la care se va ridica amenda, insa a spus revistei germane Der Spiegel ca relatarile despre amenzi de pana la cinci miliarde de euro sunt "pure speculatii". Presedintele Siemens a mai spus potrivit NewsIn ca sanctiunile "sunt un scenariu incert". Actiunile Siemens s-au depreciat cu 1,4%, pana la 95,25 euro.

Grupul Siemens, a carei reputatie a fost afectata de acuzatiile de coruptie, l-a numit saptamana trecuta pe Peter Loescher, fost numar doi in conducerea grupului farmaceutic Merck, in functia de director executiv. Acestuia i s-a cerut sa dezvaluie adevarul despre suspiciunile de coruptie.

Conglomeratul, care produce de la trenuri la becuri, a fost afectat de sandalul care i-a obligat pe presedintele si pe directorul grupului sa paraseasca functiile, desi niciunul dintre acestia nu a fost incriminat de dovezi. Siemens se confrunta cu patru acuzatii diferite, pentru dare de mita organizata. Un tribunal german a condamnat deja doi fosti directori ai Siemens la jumatatea acestei luni.

In interviul pentru Sueddeutsche Zeitung, Cromme a respins speculatiile ca Siemens ar putea fi divizat din cauza scandalului, insa a spus ca ar putea sa renunte la anumite afaceri. "Conducerea este de acord referitor la ceea ce inseamna activitate de baza si ca exista activitati marginale, care nu trebuie neaparat sa apartina conglomeratului pe termen lung", a mai spus presedintele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si