R Systems Europe, companie globală specializată în servicii de transformare digitală, cu prezență în peste 15 țări, vrea să își crească echipa din România cu 30% în 2023. Într-un interviu acordat wall-street.ro, Raluca Rusu, CEO al organizației, a vorbit despre parcursul companiei în 2022 și planurile pentru anul curent.

R Systems Europe a început anul 2023 cu o echipă de 250 de angajați în România, peste jumătate din totalul de 450 de oameni care lucrează în cadrul organizației în Europa, celelalte birouri fiind în Elveția, Republica Moldova, Polonia și Regatul Unit.

CEO-ul R Systems Europe precizează că de la finalul anului 2018 până la cel al anului trecut, echipa din România s-a extins cu peste 70%.

„Am adus și căutăm în continuare experți cu un nivel cât mai bun de pregătire în inginerie și arhitectură software în domenii precum migrare cloud, automatizare, Java, DevOps, telecom, testare și integrare sistem software, RPA, AI/ML. Până la final de 2023, ne dorim să creștem cu cel puțin 30% în România, astfel că vrem să ne mărim echipa cu cel puțin 70-80 de noi colegi în următorul an”, precizează Raluca Rusu(foto).

Dacă vrei să fii la curent cu starea actuală a piețeii muncii, atât din IT cât și din alte industrii prezente în România, poți veni alături de noi la HR 2.0 pe 23 februarie. Te poți înscrie gratuit AICI.

În ceea ce privește numărul de clienți, Raluca Rusu vorbește despre o creștere de 9% în 2022 pentru R Systems Europe, portofoliul fiind format din jucători din industrii precum telecom, banking, servicii de sănătate, transport sau logistică.

”De regulă avem proiecte complexe, care se întind pe mai mulți ani, ceea ce înseamnă că fluctuațiile nu se observă imediat, de la un an la altul. În această situație sunt colaborările noastre cu cei mai mari operatori de telefonie mobilă din România”, explică reprezentanta R Systems Europe.

Principalele nevoi ale clienților au fost orientate către migrarea sistemelor și a aplicațiilor existente în cloud și modernizarea acestor aplicații din punct de vedere al arhitecturii și funcționalităților, dezvoltarea de noi aplicații în cloud, automatizarea și eficientizarea operațională, integrarea eficientă a datelor, digitalizarea produselor și serviciilor, a proceselor interne și de interacțiune cu clienții.

„Pe baza experienței noastre extinse cu industria telecom, avem certitudinea că automatizarea, implementarea unei tehnologii unitare centrate pe nevoile clienților și a unor strategii de migrare în cloud sunt pilonii fundamentali pe care se pun bazele unui proces de transformare digitală de succes. Aceste soluții pot avea un impact similar în toate industriile cu orientare B2C, în care menținerea calității serviciilor și a tot ceea ce ține de „customer experience” sunt avantaje competitive esențiale”, precizează Raluca Rusu.

Trenduri care vor contura anul 2023 în materie de tehnologie

În telecom, industria de bază în Europa a R Systems, Raluca Rusu precizează că se așteaptă să continue trendul de eficientizare și digitalizare internă, aceasta fiind o traiectorie de transformare în Digital Telco, începută deja de mulți ani.

„În același timp, se vorbește din ce în ce mai mult de tranziția de la Digital Telco la TechCo, prin extinderea ofertei operatorilor pentru clienții „enterprise” în arii precum AI ops și cloud, edge computing, securitate cibernetică etc, precum și oferirea de platforme și soluții end-to-end în diferite verticale, ca de exemplu smart home, fintech, conținut, connected health, educație online, gaming”, adaugă reprezentanta R Systems Europe.

În ceea ce privește industria IT&C, aceasta va continua să aibă o direcție ascendentă, în pofida a numeroase motive de îngrijorare, precum: creșterea inflației aproape în toate statele, criza energetică din Europa, riscul de recesiune în economiile dezvoltate, de-o parte și de alta a Atlanticului, și războiul din vecinătatea României.

„Touși, indiferent de cât ar dura o perioadă economică mai puțin favorabilă, nevoia de soluții de transformare digitală se va menține. În toate industriile, cererea de servicii IT - cloud transformation, automation, product engineering, big data & analytics, era în creștere încă dinainte de pandemie și s-a accelerat în ultimii doi ani”, precizează CEO-ul R Systems.

Dacă vrei să fii la curent cu starea actuală a piețeii muncii, atât din IT cât și din alte industrii prezente în România, poți veni alături de noi la HR 2.0 pe 23 februarie. Te poți înscrie gratuit AICI.

Sursa foto: tomertu / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri