Platforma bulgărească nPloy, specializată în căutarea online de locuri de muncă, se lansează pe piața din România în urma unei runde de investiții de 2 milioane de euro. Startup-ul dezvoltat în Europa Centrală și de Est a atras deja peste 125.000 de utilizatori și peste 1.000 de companii de la lansarea sa în 2018.

nPloy este o aplicație mobilă & web care conectează direct candidații și angajatorii pe baza unui model asemănător unei aplicații de dating. Aplicația folosește un algoritm AI care ajută talentele să-și găsească locuri de muncă pe baza unui set de criterii prestabilite, precum așteptările salariale, aptitudinile, experiența, locația sau tipul de job vizat. Astfel, atât recrutorii cât și candidații pot să evite întâlnirile nepotrivite pentru ei și să caștige timp.

„Cu o economie aflată într-o creștere rapidă și o forță de muncă calificată recunoscută internațional, România a fost de multă vreme o piață de interes pentru noi și suntem încântați că avem șansa să facem progresele tehnologice accesibile pentru piața muncii de aici”, spune co-fondatorul nPloy, Konstantin Tzonev.

nPloy folosește un algoritm inteligent care automatizează procesul de preselecție. De asemenea, un alt punct de diferențiere față de alte platforme de angajare disponibile pe piață, este acela că recrutorii pot să aplice și ei către candidați, nu doar invers. Tot ceea ce trebuie să facă este să le trimită acestora o invitație direct în aplicație (match request).

Estimările start-up-ului arată că recrutorii care folosesc nPloy economisesc aproximativ 1,5 ore pe zi, iar candidații consideră că este de 3 ori mai ușor de aplicat pentru un job datorită interfeței intuitive a aplicației. În plus, rezultatele arată că 1 din 4 candidați ajunge la un interviu - peste media altor platforme de anagajare de pe piață.

Peste 95% dintre cei care își caută un loc de muncă sunt interesați să cunoască intervalul de salariu înainte de a aplica. De aceea, algoritmul nPloy se asigură că aceștia vor vedea doar ofertele disponibile care îndeplinesc așteptările lor salariale.

nPloy încurajează un proces de recrutare imparțial și transparent pentru toate părțile implicate, de aceea, platforma garantează anonimatul candidaților până când există un match cu un angajator. Astfel, înainte ca interesul de a lucra împreună să fie unul reciproc, companiile au acces doar la experiența și aptitudinile fiecărui candidat, excluzând datele personale ale acestora, precum numele, sexul, vârsta și locul de muncă actual.

nPloy este singura platformă de recrutare din Europa Centrală și de Est în care candidații știu întotdeauna ce se întâmplă cu locurile de muncă pentru care au aplicat. Aceștia vor găsi în aplicație statusul în timp real - aplicație revizuită, aprobată sau respinsă.

Mai mult decât atât, candidații primesc feedback personalizat în cazul în care aplicația lor nu a fost acceptată. Pe de altă parte, precum în cazul platformelor de dating, atunci când există interes de ambele părți, se deschide automat un chat între aceștia. De asemenea, recrutorii pot programa direct în aplicație un interviu video.

Este gratuit?

Aplicatia este gratuită pentru candidați si poate fi descarcată de pe Apple app store sau Google Play Store.

Companiile interesate pot alege între diferite tipuri de abonamente în funcție de nevoile lor de recrutare, de numărul de locuri de muncă disponibile sau de profilul candidaților căutați. De asemenea, abonamentele nPloy sunt special create pentru a eficientiza procesul de angajare, oferind servicii de marketing & employer branding fără costuri suplimentare.

Sursa foto: rangizzz / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri