Consola de jocuri video Wii, produsa de Nintendo, pare a fi castigat lupta cu concurentii directi, Playstation 3 si Xbox360, produse de Sony, respectiv Microsoft, afirma expertii sectorului
In luna aprilie, in Statele Unite ale Americii, vanzarile consolei Wii au atins nivelul de 360,000 de unitati, mai mult de doua ori decat cele ale consolei Xbox 360 (174.000 unitati vandute) si mai mult de patru ori decat cele ale consolei Playstation 3 (82.000 unitati vandute), reiese din datele publicate de societatea specializata in studiu pietei NPD.

De la lansarea sa pe piata americana in noiembrie 2006, peste 2,5 milioane de console Wii, care permite jucatorului sa controleze actiunea prin intermediul unei telecomenzi ce trimite semnale conform cu gesturile facute, au fost vandute.

Aceasta primire entuziasta a consolei Wii valideaza alegerea grupului Nintendo, ce a preferat sa abandoneze piata jucatorilor inveterati pentru a se consacra unui public familial. "Nintendo a lasat grupurile Sony si Microsoft sa se bata pentru jucatorii inveterati, concentrandu-se pe consumatorii care au renuntat la console fiind descurajati de prezenta a multe butoane pe mecanismul de control", a declarat potrivit NewsIn, un profesor al Universitatii din Ohio, Mia Consalvo, specializata pe jocuri video.

Un analist al Enderle Group din Silicon Valley, Rob Enderle, a precizat in egala masura ca Nintendo a respectat "regula istorica a jocurilor video", care afirma ca o consola se vinde mult mai bine daca pretul va in in jurul sumei de 200 de dolari, fiind insa mult mai greu de vandut in cazul in care pretul creste.

Consola Wii este vanduta in SUA pentru 249 de dolari, in timp ce pretul consolei Playstation variaza intre 499 si 599 de dolari iar modelul Xbox 360 se vinde pentru sume intre 299 si 399 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri