Peng Song, președinte al departamentului de strategie și marketing în domeniul TIC al Huawei, a anunțat în cadrul conferinței Mobile World Congress, desfășurată la Barcelona, lansarea soluției Huawei Green 1-2-3. Acesta a vorbit în cadrul lansării despre nevoia de sustenabilitate și a subliniat că este în curs de desfășurare un Bing Bang al inteligentei artificiale, tehnologia venind cu noi beneficii și oportunități pentru operatorii telecom.

Cu toate acestea, această tehnologie necesită o infrastructură TIC mai bună, din cauza lățimii de bandă mai mari și a puterii de calcul crescute, ceea ce duce la o creștere rapidă a consumului de energie în rețea.

,,Industria TIC pare să se confrunte cu alegerea dificilă de a deveni ecologică sau de a se dezvolta. Cu toate acestea, noi credem că industria poate alege să nu aleagă și, în schimb, să devină ecologică și să se dezvolte simultan”, a declarat Peng.

Peng a subliniat că este posibilă dezvoltarea a domeniului TIC mai sustenabil dacă se găsește un echilibru corect între eficiența energetică, utilizarea energiei regenerabile și experiența utilizatorului.

În ceea ce privește eficiența energetică, Huawei pledează pentru extinderea atenției de la simpla îmbunătățire a eficienței energetice a rețelelor la reducerea, de asemenea, a consumului absolut de energie. În scenariile de sarcină redusă, tehnologia de oprire multidimensională poate fi utilizată pentru a permite oprirea inteligentă pe diferite dimensiuni, cum ar fi frecvența, timpul, canalul și puterea. În același timp, în scenariile de sarcină ultra-ușoară, echipamentele pot fi puse într-un mod de inactivitate profundă. De exemplu, pot fi utilizate noi materiale și procese pentru a rezolva problemele de condensare și de temperatură scăzută atunci când hardware-ul AAU se oprește.

Acest lucru permite modulului de alimentare să rămână independent în standby, ceea ce înseamnă că un consum de energie al AAU în timpul unei sarcini extrem de ușoare poate fi redus de la 300 W la mai puțin de 10 W. În ceea ce privește energia regenerabilă, compania face apel la o extindere a atenției, de la amploarea implementării energiei verzi la utilizarea eficientă a energiei regenerabile. Pentru a îmbunătăți acuratețea implementării energiei regenerabile, se poate trece de la politici specifice rețelei la politici specifice locului.

În plus, timpul necesar pentru programarea inteligentă poate fi redus de la câteva zile la câteva minute, maximizând astfel beneficiile economice și de mediu ale energiei regenerabile. Se pot obține informații multidimensionale despre amplasament, cum ar fi vremea, prețul energiei electrice, starea bateriei și volumul de servicii, iar algoritmii de programare inteligentă pot maximiza eficiența generării de energie și disponibilitatea energiei în funcție de sarcină, minimizând în același timp costul total al energiei.

În ceea ce privește experiența utilizatorului, Huawei propune ca accentul să nu mai fie pus doar pe economisirea energiei din rețea și pe asigurarea indicatorilor de performanță, ci să se extindă la asigurarea experienței utilizatorului. Politicile optime de economisire a energiei pot fi adoptate în funcție de diferite scenarii de rețea. În scenariile cu trafic redus, indicatorii de performanță de bază ale rețelei sunt garantați pentru a maximiza economia de energie, în timp ce experiența utilizatorului este garantată în scenariile cu trafic ridicat. Abordările bazate pe experiență sunt în curs de modernizare în favoarea abordărilor bazate pe date, ceea ce permite generarea de politici de economisire a energiei în câteva minute și furnizarea de politici de optimizare în milisecunde.

Peng a subliniat că Huawei își actualizează iterativ soluțiile ecologice în conformitate cu încrederea sa în potențialul celor trei domenii menționate mai sus și a lansat soluția Huawei Green 1-2-3. În cadrul acestei soluții, "1" se referă la un indice pentru construcția de rețele ecologice; "2" se referă la concentrarea pe două scenarii: eficiență energetică ridicată și consum de energie ultra-redus; iar "3" se referă la o soluție sistematică pe trei niveluri care acoperă site-urile, rețelele și operațiunile.

MWC Barcelona 2023 se desfășoară în perioada 27 februarie - 2 martie la Barcelona, Spania. Huawei își prezintă produsele și soluțiile la standul 1H50 din Fira Gran Via Hall 1.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri