Un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea totală a aplicaţiei TikTok în SUA a trecut de o etapă importantă în Congresul american, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Proiectul, propus de un ales republican, i-ar conferi preşedintelui Joe Biden autoritatea de a interzice complet TikTok, filială a grupului chinez ByteDance, în SUA.

Propunerea a fost adoptată miercuri de Comisia de Afaceri Externe, extrem de influentă, din Camera Reprezentanţilor, numai datorită voturilor republicanilor.

Numeroşi aleşi americani consideră că platforma de videouri scurte şi virale este o ameninţare pentru securitatea naţională.

Ei se tem, la fel ca un număr tot mai mare de guverne occidentale, că Beijingul ar putea accesa datele utilizatorilor din întreaga lume prin această aplicaţie, lucru negat de TikTok de mulţi ani.

"Să nu vă lăsaţi înşelaţi - TikTok este o adevărată ameninţare la adresa securităţii", a atras atenţia republicanul Michael McCaul, autorul proiectului de lege.

"Orice persoană care a descărcat TikTok pe dispozitivul său a oferit Partidului Comunist Chinez o uşă de intrare prin spate spre toate informaţiile sale personale", a subliniat el într-un comunicat.

A interzice aplicaţia înseamnă "a pune botniţă libertăţii de expresie" a milioane de americani, a protestat în schimb TikTok, care revendică peste o sută de milioane de utilizatori în SUA.

Pentru a fi adoptat, proiectul de lege va mai fi supus unui vot în cadrul unei şedinţe plenare a Camerei Reprezentanţilor, apoi în Senat.

Preşedintele democrat Joe Biden are posibilitatea să se opună prin veto.

Luni seară, Casa Albă le-a ordonat deja instituţiilor federale să se asigure că TikTok va fi scoasă de pe telefoanele lor în cel mult 30 de zile, prin punerea în aplicare a unei legi ratificate de Joe Biden la începutul lui ianuarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri