La doar 48 de ore după ce și-a revendicat coroana de cea mai bogată persoană din lume, Elon Musk a fost detronat din nou, revenind în spatele lui Bernard Arnault, CEO-ul grupului Louis Vuitton, care are o avere de 186 de miliarde de dolari, relatează BusinessInsider.

Elon Musk revenit pe locul 2 după ce averea sa netă a scăzut cu aproximativ 2 miliarde de dolari, până la 184 de miliarde de dolari.

Francezul Bernard Arnault îl detronase pe Elon Musk și în decembrie, după ce prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 65% în 2022 din cauza mai multor factori, printre care o economie slabă, o încetinire a cererii de mașini electrice în China, achiziția problematică a platformei Twitter, care a diminuat sentimentul de încredere al investitorilor în afacerile excentricului miliardar de origine sud-africană.

Retrogradarea de acum a lui Musk de pe primul loc vine după o nouă depreciere a acțiunilor Tesla — acțiunile companiei s-au devalorizat cu 1,4%, ajungând la un preț de 202,77 dolari per acțiune.

Sentimentul investitorilor ar putea fi măcinat în continuare, deoarece Tesla nu a dezvăluit un vehicul electric accesibil cu bugetul la evenimentul ce a avut loc miercuri. Au existat zvonuri pe piață înainte de eveniment că Musk ar putea anunța o mașină de 25.000 de dolari.

„Nu este surprinzător faptul că acțiunile Tesla au scăzut cu peste 5% în orele care au urmat Zilei Investitorului Tesla”, a scris Greg Bassuk, CEO al firmei de administrare a activelor AXS Investments.

Bassuk a adăugat că investitorii au fost dezamăgiți în timp ce așteptau detalii concrete despre planurile Tesla de a rămâne competitivă pe o piață a vehiculelor electrice din ce în ce mai aglomerată și sensibilă la prețuri, dar asta nu s-a materializat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri