După ce Primăria Ciugud l-a îndemnat pe ION, proiectul de inteligență artificială prezentat de Nicolae Ciucă recent, să nu „își insușească munca altora(se pote citi și să nu furi)”, un mesaj a fost postat de către echipa din spatele proiectului pe pagina de Facebook NOI suntem ION.

„Oameni dragi de la Primăria comunei Ciugud, eu, ION, (încă) nu fac video-uri. Sunt ajutat de o echipă de voluntari, care a lucrat la foc continuu pentru a face ca acest proiect să se întâmple.
Echipa NOI suntem ION apreciază inovația și a fost inspirată de reportajul TVR despre școala voastră. Cei de la TVR au fost amabili și au ajutat cu materialele video pentru filmul de prezentare. Imaginea preluată este de pe canalul oficial de YouTube al TVR. Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență. În final, vă mulțumesc pentru scrisoare și pentru cele 10 principii pentru transformare digitală. Apreciez deschiderea către tehnologie. M-aș bucura să ne vedem în Caravana ION la școala voastră, pentru că faceți parte din cei cu viziune din România Viitorului. Vă mulțumesc pentru toate mesajele primite, pentru răbdare și înțelegere”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook NOI suntem ION.

Robotul ION nu este capabil să poarte conversații cu utilizatorii, ci doar poate primi mesaje de la aceștia, fiind descris ca vocea românilor în ședințele de guvern. Conform paginii destinate proiectului, în viitor soluția va fi capabilă să poarte conversații cu utilizatorii.

CONTEXT: Premierul Nicolae Ciucă a prezentat recent un proiect de inteligență artificială(AI), numit „Ion”, care va funcționa ca un consilier pentru șeful Guvernului. Au trecut doar câteva zile de la lansarea acestuia și deja avem un prim îndemn care îi este adresat: Să nu îți însușești munca altora(se poate citi și să nu furi”). Mesajul este transmis de către Primăria Comunei Ciugud, considerată una dintre cele mai digitalizate și dezvoltate comune din România, după ce în filmulețul de prezentare a lui ION, apare o imagine despre care reprezentanții comunei spun că le aparține și a fost folosită fără acordul lor.

Primăria Comunei Ciugud a făcut o postare prin care se declară bucuroasă că ION „a prins viață” și speră din tot sufletul că acesta nu va sfârși sufocat în hățișul birocratic românesc, într-un dosar cu șină sau într-un teanc de hârtii.

”Nu vrem nici să te găsim „aruncat” într-un sertar, așa cum se întâmplă cu multe proiecte inovative din zona publică”, se arată în postare în care reprezentanții primăriei lansează și 10 principii simple, pe care le denumesc drept un decalog al transformării digitale.

În finalul postării, aceștia oferă robotului ION și o primă lecție, făcând referire la o imagine din filmulețul de prezentare a acestuia.

„Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și „să nu furi”). Aruncând o privire peste filmul tău de prezentare, am descoperit că una dintre imaginile folosite ne aparține. Fetița din imaginea de la minutul 0:27 (a se vedea fotografia) a fost eleva noastră, iar imaginea este preluată, fără să ne ceri aprobarea, dintr-un film mai vechi al școlii noastre. Așa că, dragă Ion, înainte de toate, îți recomandăm să înveți bine legislația românească și Regulamentul GDPR, astfel încât să nu fii acuzat că îți însușești pe nedrept munca altora. Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că „a greși e omenește” și ne gândim că prin imaginile din filmul nostru am pus și noi umărul la promovarea ta”, se arată în postare.(FOTO cu imaginea mai jos).

sursa: Primaria Ciugud/Facebook

„Printre alte lucruri transmise în cadrul postării a fost și faptul că nu vrem să-l tragem de urechi pe ION în primele sale zile de viață. Că dintr-o greșeală poate să învețe. Am vrut să transmitem o serie de idei cu privire la transformarea digitală. Nu ne-am supărat, ci i-am lansat o invitație. Să vină la Ciugud să discutăm despre digitalizare”, au transmis reprezentanții comunei Ciugud pentru wall-street.ro.

Sursa foto: Guvernu Romaniei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri