SeedBlink, platforma de investiții care permite finanțarea de start-upuri tehnologice europene, lansează Secondary Market, aducând o ofertă de lichiditate timpurie investitorilor individuali în start-upuri, una dintre cele mai puțin lichide tipuri de active. Astfel, piața secundară va reduce și mai mult barierele dintre investitorii individuali și oportunitățile de investiții în start-upuri. Concret, nu mai ești condiționat de acea limită de 2.500 de euro pentru a deveni acționar într-un start-up prin intermediul Seedblink, ci o poți face cu mai puțini bani pe piața secundară, unde investitorii inițiali aleg să vândă din acțiunile lor.

“Lichiditatea a fost trăsătura cea mai râvnită de investitorii individuali pentru a-și diversifica și mai mult portofoliile cu start-upuri. Platforme precum a noastră permit investitorilor privați să co-finanțeze direct start-upuri susținute de fonduri de Venture Capital prin intermediul tranzacțiilor primare. Am decis să contribuim mai mult la democratizarea industriei prin elaborarea investițiilor secundare”, explică Andrei Dudoiu, fondator și Managing Partner SeedBlink.

Piața secundară este posibilă datorită regulamentului ECSPR, care definește proceduri clare în ceea ce privește piețele primare și secundare din întreaga Europă, creând un mediu sigur pentru investițiile transfrontaliere în start-upuri. SeedBlink este prima platformă din Europa Centrală și de Est care își lansează piața secundară în urma cerințelor directivei, concentrându-se pe tranzacții exclusiv în domeniul tehnologiei pe întregul continent.

Înainte de lansare, au fost derulate mai multe proiecte pilot cu acționarii existenți. Cu această versiune, toți utilizatorii cu identitate verificată au acces la un nou Bulletin Board și la procese de negociere privată a ofertelor de vânzare-cumpărare, extinzând accesul la tranzacționare pentru toate rundele de equity din portofoliu. La fiecare trei luni, SeedBlink va efectua operațiunile necesare pentru a asigura transferul de acțiuni, simplificând procesul pentru investitori.

"ECSPR asigură competitivitatea Europei pe scena mondială, deschizând calea pentru prima piață tehnologică europeană reală. SeedBlink oferă acces pentru investitorii individuali, care pot face investiții directe în companii tehnologice europene aflate la început de drum, alături de investitori instituționali și fonduri de capital de risc, în aceleași condiții, atât în cadrul tranzacțiilor primare, cât și al celor secundare”, spune Carmen Sebe, CEO al SeedBlink.

Pragul actual de investiție al SeedBlink este de minimum 2.500 de euro, dar introducerea unei piețe secundare va elimina dimensiunea tichetului de investiție, permițând unui număr mai mare de persoane să creeze active prin investirea unei sume limitate în proiecte de equity, alături de investitori instituționali. SeedBlink colaborează cu companii de capital de risc precum 3TS, Eleven VC, SpeedInvest, DayOne Capital.

Sursa foto: Seedblink

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri