Waze a adăugat o nouă funcționalitate aplicației sale care, în cazul multor șoferi, a înlocuit sistemul de navigație din mașinile personale. Aplicația deținută de Google s-a îmbogățit cu această opțiune pentru cei care vor să găsească cea mai apropiată stație de încărcare pentru automobile electrice pe ruta lor.

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice au început să apară, în aplicația Waze, începând cu 14 martie. Această opțiune va fi disponibilă pentru toți utilizatorii Waze din lume „în săptămânile viitoare”, conform companiei. În această perioadă, se așteaptă ca micile probleme, pe care unii utilizatori le semnalează deja, vor fi rezolvate. De exemplu, unii șoferi de mașini electrice care sunt în căutarea unui punct de încărcare au fost direcționați către o benzinărie, spre frustrarea lor.

Waze a testat încă din 2021 posibilitatea de a adăuga și puncte de încărcare pentru EV-uri pe hărțile lor. La acea vreme, era vorba de un parteneriat cu constructorul german Volkswagen, astfel că stațiile pentru mașini electrice au dispărut din aplicație după doar câteva săptămâni. De această dată, însă, compania a anunțat că ele vor apărea mereu pe hartă.

În plus, folosindu-se de posibilitatea de modificare în timp real a informațiilor „din teren”, Waze se laudă că orice modificare suferită de vreo stație de încărcare va apărea și pe hartă în scurt timp, deoarece alți șoferi pot face modificări în acest sens în aplicație. Compania a subliniat că, în prezent, utilizatorii mașinilor cu propulsie alternativă sunt, adesea, nevoiți să bată drumul prin oraș căutând puncte de încărcare funcționale, deoarece diversele aplicații deja existente oferă informații care nu mai sunt la zi.

Concomitent, Google lucrează pentru a îmbunătăți experiența pentru utilizatorii de EV-uri și în Google Maps. Astfel, pe această aplicație au fost adăugate și informații cu privire la tipul de prize de la fiecare punct de încărcare, cât și date despre câte prize pot fi utilizate. Șoferii din America, cel puțin, pot să folosească și alte aplicații de tip GPS precum A Better Route Planner, PlugShare și Chargeway.

Noi am realizat o hartă interactivă pentru cei care-și doresc să-și încarce mașina electrică atunci când merg la mall și am folosit și informațiile din aplicația PlugShare care funcționează și la noi. Nu știm, însă, când vor apărea punctele de încărca și pe hărțile Waze din România.

Sursa foto: Automarket.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri