Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a anuntat ca a distribuit pe piata un milion de playere digitale Zune, obiectiv fixat de companie pentru sfarsitul lunii iunie.

Playerul Zune, produs de Toshiba, a fost lansat pe piata in luna noiembrie 2006. Microsoft si-a propus, la sfarsitul anului trecut, sa vanda un milion de playere Zune pana in luna iunie a acestui an. Zune detine in prezent zece procente din piata melodiilor in format digital, piata estimata la o valoare anuala de 26,6 miliarde de dolari.

Analistii estimeaza ca Apple a vandut 25 de milioane de playere iPod in primele sase luni ale acestui an. Playerul realizat de Apple detine o cota de 70% din piata americana.

Zune are o memorie de 30 de GB, iar pretul melodiilor ce pot fi descarcate prin intermediul magazinului online Zune Marketplace este de 99 de centi. Utilizatorii playerului Zune pot efectua transferuri de fotografii sau fragmente muzicale de la un dispozitiv la altul, datorita unei conexiuni wireless, optiune care diferentiaza playerul Microsoft de dispozitivul concurent iPod.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si