Jumatate din infractiunile informatice inregistrate anul trecut au fost fraude cu mijloace de plata electronice, inclusiv phishing si scheming, a declarat ieri seful serviciului de combatere a criminalitatii informatice din Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate, Virgil Spiridon.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a investigat anul trecut 831 de cazuri si au trimis spre cercecetare penala 600 de persoane, potrivit lui Spiridon.

Acesta a estimat ca 35% din cazuri au fost infractiuni informatice de tipul licitatiilor frauduloase. Infractiuni informatice de genul raspandirii de virusi si atacurilor hackerilor au reprezentat 10% din totatul cazurilor. Potrivit NewsIn, Spiridon a mai explicat procentul scazut al acestui tip de frauda prin faptul ca oamenii nu raporteaza la politie astfel de cazuri.

In Inspectoratul General al Politiei, serviciile specializate in combaterea criminalitatii informatice au in total un numar de 20 de specialisti, la care se adauga alti specialisti din teritoriu.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Modificari noi la Codul Penal: Functionarul public este redefinit