Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a integrat asistentul virtual Eva pentru utilizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF) cu CHATGPT

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a anunțat că a integrat în asistentul său virtual privind schimbarea furnizorului de energie sau gaze, EVA, celebrul AI ChatGPT. Acesta este folosit pe Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale la nivel național (POSF). Mai precis, este vorba despre un site unde clienții finali de energie electrică și gaze naturale pot trece online de la un furnizor la altul.

Din 16 martie 2023 până la 24 martie, consumatorii finali au transmis către Eva, asistentul virtual din POSF, aproximativ 1.500 întrebări legate de utilizarea POSF, procesul de schimbare a furnizorului, de contractare și informaţii generale cu privire la sectorul energiei, anunță ANRE. Acum, performanțele asistentului virtual se vor îmbunăți, deoarece foloseşte un nou algoritm de învăţare, ChatGPT, furnizat de platforma OpenAI.

”Integrarea asistentului virtual Eva cu GPT conduce la posibilitatea de a răspunde într-un grad ridicat de acurateţe la întrebările, curiozitățile și chiar la problemele utilizatorilor POSF. Astfel răspunsurile oferite sunt detaliate, fiabile și acolo unde este cazul, asistentul virtual Eva îndrumă către instituțiile abilitate a oferi ajutor consumatorilor finali dacă întrebările adresate vizează subiecte din sfera altor instituții”, afirmă ANRE.

Problema reală este însă legată de utilitatea platformei. Cum prețurile finale facturate ale energiei și gazelor sunt plafonate până la 31 martie 2025, furnizorii au, în mare, aceeași ofertă. Doar Hidroelectrica, pe energie, și Nova Gas, pe gaze, au acum oferte care pot fi sub prețul plafonat (la Hidroelectrica depinde de consumul lunar). Ca urmare, nu este o alegere foarte complicată în acest moment.

Dacă, însă, furnizorii vor veni cu prețuri sub cele plafonate, asistentul virtual al ANRE s-ar putea dovedi extrem de util. În clipa de față, însă, mai puțin de 35.000 de clienți finali şi-au făcut cont de utilizator POSF, în condițiile în care în România sunt 15,5 milioane de locuri de consum de energie electrică și gaze naturale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri