Dacă la un moment dat telefonul tău nu se mai încarcă cum trebuie, este posibil ca problema să țină de cât de curată este mufa de încărcare a acestuia. Îți arătăm în acest material cum să îți cureți mufa de încărcare a telefonului, în așa fel încât să nu ai probleme cu el.

Indiferent de cât de bun este smartphone-ul tău, acesta poate pierde lupta cu praful și mizeria ce își poate face loc în sloturile pe care le are, fie că vorbim de cel dedicat căștilor sau cel dedicat încărcătorului.

Cum să cureți mufa de încărcare a telefonului ca să nu ai probleme cu bateria

Publicația Techradar.com aduce în discuție mai multe metode de curățare a mufei de încărcare a telefonului. Pentru început, indiferent de modalități, important este să închizi telefonul înainte de a te apuca de proces.

După ce l-ai închis, ia o scobitoare pentru a curăța excesul de mizerie din portul de încărcare. De asmenea, mai poți înfășura o bucată de bumbac, pe care o iei de la un bețișor de urechi, pe scobitoare, ca mai apoi să înmoi scobitoarea în spirt. După aceea poți freca ușor pereții interiori ai portului de încărcare și folosi un spray cu aer comprimat pentru a elimina mizeria.

Evită să sufli în mufa de încărcare, cu toate că ai fi tentat să faci asta pentru a nu mai da bani pe spray. Nu va fi la fel de eficient. În plus, poți folosi spray-ul respectiv și pentru curățarea laptopului, tastaturii și a altor dispozitive pe care le ai.

Dacă vei continua să ai probleme cu încărcarea telefonului după curățarea mufei, verifică cablul de încărcare. Acesta tinde să se deterioreze după mai multe folosiri. Dacă nici înlocuirea cablului nu rezolvă problema, atunci va trebui să-l duci la un service autorizat de telefoane.

Dacă tot vorbim despre încărcarea telefonului, poate ar fi util să ne uităm și la acest avertisment referitor la folosirea prizelor de încărcare din spațiile publice. Concret, FBI a lansat o serie de avertismente cu privire la modul în care utilizatorii de smartphone-uri își încarcă dispozitivele. Unele metode îi pot supune pe aceștia riscului de a cădea pradă infractorilor.

FBI atrage atenția cu privire la spațiile publice amenajate în așa fel încât să le ofere posesorilor de smartphone-uri posibilitatea de a-și încărca dispozitivele prin prizele de care dispun.

Autoritățile menționează că escrocii au reușit să compromită aceste prize de încărcare, astfel încât telefoanele conectate la ele sunt infectate cu programe capabile să le ofere acestora control asupra lor.

”Evitați prizele de încărcare gratuite din aeroporturi, hoteluri sau centre comerciale. Escrocii au găsit diverse modalități prin care să folosească aceste porturi USB pentru a introduce malware și software-uri de monitorizare în dispozitive”, avertizează FBI.

Sursa foto: Todorean-Gabriel / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri