ASUS Republic of Gamers (ROG) a lansat noua serie de smartphone-uri de gaming ROG Phone 7 în cadrul evenimentului virtual de lansare „For Those Who Dare”.

Seria ROG Phone 7 include modelele ROG Phone 7 și ROG Phone 7 Ultimate. Acest smartphone - care are un design nou bicolor - combină puterea oferită de platforma mobilă flagship Snapdragon® 8 Gen 2, cu sistemul termic GameCool 7 și reglajul special ROG și promite, conform reprezentanților, un consum de energie mic.

Reprezentanții Asus precizează că eficiența energetică este oferită de noul design al camerei de vapori cu ciclu rapid, care crește eficiența disipării căldurii cu până la 168%, permițând seriei ROG Phone 7 să ruleze jocuri la viteză maximă, menținând în același timp temperaturi scăzute.

ROG a crescut volumul efectiv al difuzoarelor seriei ROG Phone 7 cu 50% și a tunat sistemul audio în colaborare cu specialiștii audio Dirac. Seria ROG Phone 7 redă un sunet pe 2.1 canale atunci când este atașat noul accesoriu AeroActive Cooler 7 - care integrează un subwoofer.

Ecranul Samsung AMOLED de 165 Hz oferă o luminozitate mare, iar seria ROG Phone 7 dispune, de asemenea, de efectele în joc generate de AI, de butoanele haptice AirTrigger care se pot personaliza și de actualizările continue ale setărilor de joc de către echipa ROG Gaming.

Versiunea ROG Phone 7 Ultimate dispune în plus de afișajul matricial ROG Vision pe capacul dorsal, iar sistemul termic GameCool 7 este îmbunătățit cu AeroActive Portal.

Seria ROG Phone 7: ce alte specificații mai găsim la noile smartphone-uri

Seria ROG Phone 7 este construită folosind puterea de joc a platformei mobile flagship Snapdragon 8 Gen 2 la 3,2 GHz, care este cu 15% mai rapidă și cu 15% mai eficientă din punct de vedere energetic decât generația anterioară. Procesorul este acompaniat de până la 16 GB de memorie RAM LPDDR5X la 8533 Mbps și o memorie ROM UFS 4.0 de 512 GB, de două ori mai rapidă decât UFS 3.0. De asemenea, este pregătit pentru WiFi 7 (802.11be), care oferă canale cu o lărgime de până la 320 MHz, iar funcționarea în regim Multi-Link înseamnă că jucătorii se pot conecta la diferite benzi de frecvență în același timp.

Datorită Qualcomm, ROG Phone 7 suportă „ray tracing” accelerat hardware. Acest lucru înseamnă că, pentru jocurile suportate, jucătorii au parte de reflexii hiper-realiste - în special pe suprafețele de apă și metal - care adaugă o nouă dimensiune experienței de joc.

Seria ROG Phone 7 utilizează un ecran Samsung AMOLED de 165 Hz cu o rată de eșantionare tactilă de 720 Hz și o acuratețe a culorilor Delta E <1. De asemenea, luminozitatea a fost crescută până la 1500 de niți pentru o vizualizare mai ușoară în aer liber. Imaginile sunt reglate în colaborare cu Pixelworks.

Seria ROG Phone 7: Eficiență energetică

Pentru a reduce consumul de energie fără a compromite performanța, seria ROG Phone 7 valorifică îmbunătățirea cu 15% a eficienței energetice a platformei Snapdragon 8 Gen 2, optimizată cu sistemul termic GameCool 7, pentru a răci CPU-ul din toate direcțiile. Acesta folosește o abordare pe trei direcții. Pentru sesiuni scurte de gaming, compusul termic cu nitrură de bor (BN) de pe o latură a CPU-ului reduce throttling-ul. Sesiunile de durată medie sunt asigurate de camera de vapori mai mare și de foile de grafit de pe cealaltă parte a CPU-ului. În cele din urmă, pentru sesiunile maraton, AeroActive Cooler 7 - cu ventilatorul său poziționat chiar deasupra modulului CPU - intră în joc pentru o răcire activă folosind AI, dispunând de un element Peltier pentru o performanță suplimentară de răcire.

În cazul ROG Phone 7 Ultimate, răcirea este îmbunătățită și cu facilitatea avansată AeroActive Portal. Această admisie de aer se activează automat atunci când este atașat AeroActive Cooler, direcționând un flux constant de aer rece din cooler pe lamelele de răcire ale camerei de vapori. Acest lucru dispersează eficient căldura generată de SoC, ceea ce duce la o creștere atât a performanțelor de joc, cât și a rezistenței bateriei.

Atunci când AeroActive Portal este activat, eficiența termică a telefonului poate crește cu până la 20%.

Noua cameră de vapori cu ciclu rapid din ROG Phone 7 a fost complet reproiectată. Este mai mare și folosește o nouă tehnologie în interior. În loc de structurile obișnuite în formă de piloni, aceasta folosește coloane speciale în formă de trident pe laturile lungi ale camerei pentru a îmbunătăți eficiența. În plus, există șase canale de retur al lichidului, care acționează ca niște căi prin care apa se întoarce la SoC, pregătită pentru următorul ciclu termic. Foițele de grafit eficiente din punct de vedere termic din ROG Phone 7 au fost, de asemenea, mărite și remodelate pentru a maximiza transferul de căldură de la placa de bază și placa RF.

În sfârșit, AeroActive Cooler 7 dispune nu numai de un ventilator îmbunătățit, cu mai multe pale pentru o contrapresiune mai mare, ci și de un cooler termoelectric Peltier încorporat, pentru o putere de răcire maximă. Designul DualCool asigură faptul că, în timp ce partea din spate a telefonului este răcită de coolerul Peltier, aerul de răcire este, de asemenea, direcționat și pe ecranul telefonului, pentru o eficiență maximă a răcirii.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚURI:

Telefoanele ROG Phone 7 sunt disponibile în România la precomandă prin intermediul distribuitorilor autorizați și a eShop-ului oficial ASUS, la prețuri ce pornesc de la aprox. 5199 de lei (configurația cu 12GB RAM și stocare de 256GB). În cazul modelului ROG PHONE 7 Ultimate disponibil la o dată ce va fi comunicată ulterior prețul pornește de la aprox. 7099 de lei (echipat cu 16GB RAM și stocare de 512GB).

Sursa foto: ASUS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri