Acțiunile Alphabet, gigantul din care face parte Google, au scăzut cu până la 4%, ștergând din valoarea de piață de aproximativ 55 de miliarde de dolari, după ce un articol publicat de The New York Times a sugerat că se încinge concurența pe piața căutării mobile, relatează BusinessInsider.

Articolul afirmă că Samsung ia în considerare înlocuirea Google ca motor de căutare implicit în gama sa de dispozitive în favoarea Bing Search de la Microsoft, care ar putea pune în pericol venituri anuale de aproximativ 3 miliarde de dolari pentru Alphabet.

Un contract similar între Alphabet și Apple, care valorează aproximativ 20 de miliarde de dolari în venituri anuale pentru Alphabet, urmează să fie reînnoit mai târziu în acest an.

Angajații Google au fost șocați când au aflat în martie că Samsung se gândește să înlocuiască Google, iar mesajele interne ale angajaților Alphabet analizate de The New York Times au arătat „panica” în rândul personalului.

Google s-a confruntat cu o concurență sporită în căutare pentru prima dată în decenii după ce Microsoft a încorporat ChatGPT al OpenAI în rezultatele căutării Bing la începutul acestui an. Google deține de mult timp un monopol esențial pe piața de căutare, deținând o cotă de piață de aproximativ 90%.

Iar Alphabet lucrează din greu pentru a-și apăra cota de piață, cu o echipă de peste 160 de oameni care lucrează pentru a încorpora funcții de inteligență artificială în serviciul său de căutare Google.

Compania americană a încercat să „riposteze” cu propriul bot AI, botezat BARD, ca alternativă la ChatGPT, dar fără succes.

Dar asta s-ar putea să nu fie suficient dacă Samsung decide să seteze Bing ca motor de căutare implicit pentru sutele de milioane de dispozitive pe care le livrează în fiecare an.

Samsung are o relație de lungă durată atât cu Alphabet, cât și cu Microsoft, deoarece preinstalează diverse aplicații de la ambele companii pe dispozitivele sale, iar negocierile dintre Samsung și Microsoft sunt încă în desfășurare, iar Bing ar putea deveni înlocuitorul Google ca motor de căutare implicit.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri