Elon Musk a declarat că lucrează la dezvoltarea unei platforme proprii de inteligenţă artificială (AI), un proiect denumit "TruthGPT", care va avea misiunea "de a căuta adevărul maximal" şi de a concura cu alte software-uri existente, care nu includ, după părerea lui, garanţii suficiente

"Voi lansa ceva care se numeşte TruthGPT, o platformă AI care caută adevărul maximal şi care încearcă să înţeleagă natura universului", a detaliat Elon Musk. CEO-ul companiilor Twitter, Tesla, SpaceX şi Neuralink consideră că este vorba despre "cea mai bună cale" pentru a garanta securitatea omenirii, deoarece "o platformă AI care vrea să înţeleagă universul nu riscă să îi distrugă pe oameni, pentru că noi suntem o parte interesantă a universului".

Acea platformă AI ideală ar funcţiona aproape la fel ca oamenii, care încearcă "să protejeze habitatul" cimpanzeilor, deşi ar avea capacitatea "de a-i vâna pe toţi şi de a-i ucide".

Mai multe site-uri de profil au relatat deja de câteva săptămâni că Elon Musk investeşte în domeniul inteligenţei artificiale. Miliardarul de origine sud-africană a înfiinţat în luna martie o nouă companie specializată în acest domeniu, denumită X.AI şi al cărei sediu general se află în Nevada.

Potrivit Financial Times, noua companie ar trebui să rivalizeze cu OpenAI, start-up-ul californian care a creat ChatGPT, o inteligenţă artificială de ultimă generaţie capabilă să interacţioneze cu oamenii şi să producă tot felul de texte la comandă. De la lansarea sa în noiembrie 2022, succesul acelei interfeţe a dat startul unei veritabile curse în domeniul acestei tehnologii cu potenţial ridicat.

În februarie, Elon Musk a lăsat să se întrevadă intenţiile sale atunci când a publicat pe Twitter următorul mesaj: "Lucrul de care avem nevoie este TruthGPT".

El este unul dintre cofondatorii OpenAI în 2015, înainte de a părăsi însă acel start-up în 2018.

De atunci, Musk a criticat compania californiană, declarând pe Twitter, în decembrie 2022, că aceasta antrenează inteligenţa artificială pentru a fi "woke" (termen ce desemnează o parte a stângii americane), adică pentru "a minţi".

Elon Musk, semnatar al unui apel recent prin care s-a cerut o pauză în cercetările ce vizează AI de ultimă generaţie, a spus că această tehnologie "are potenţialul de a distruge civilizaţia" şi a cerut înfiinţarea "unui regulator" în acest sector de activitate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri